Primăria Timişoara

Primăria Timișoara vrea să reabiliteze zona dintre Piața Mocioni și Piața Maria

Următoarea licitație pentru o lucrare de mari dimensiuni pe care Primăria Timișoara ar urma să o demareze ar fi cea pentru tronsonul de la Piața Mocioni până în Piața Maria – Splaiul Tudor Vladimirescu, a spus viceprimarul Ruben Lațcău.

Trotuarele sunt cele mai afectate, dar e de lucru și la carosabil, spun cetățenii referindu-se la zona care se termină la Piața Maria. Lațcău e conștient de situația din teren, pentru că el vine la lucru din zona Iosefin. În concluzie, zona se va reabilita, spune acesta, dar proiectul nu a fost pornit încă, pentru că se vor schimba magistralele de apă și canal.

Observ și eu în fiecare zi pentru că locuiesc în zona Iosefin. Anul acesta se va înlocui întreaga magistrală de apă și canal care vine din Calea Șagului de la Turist până în Piața Maria. Aceasta este motivul pentru care tot tronsonul afectat de intervențiile la rețele nu a fost refăcut încă. (…) Există un proiect separat pentru P-ța Mocioni până în Splaiul Vladimirescu care va merge și el spre licitație de proiectare în următoarea lună”, spune Lațcău, în comentariile de pe Facebook, la postarea referitoare la Magistrala Verde din Calea Șagului.

Așadar, noul proiect ar urma să fie o continuare a acestei ”magistrală”. Dacă despre Calea Șagului Lațcău spune că ar urma să fie pornită anul viitor, odată cu terminarea Centurii Sud, despre noua componentă stradală anunțată nu știm când ar urma să pornească, dar sperăm că anul 2023 să nu prindă Timișoara într-un veșnic șantier. La acest capitol includem Bogdăneștilor Cetății, dar și Stan Vidrighin, care sigur nu se vor finaliza prea curând.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Românii au devenit mai optimişti. Procentul celor care cred că România se îndreaptă într-o direcție bună a crescut semnificativ

Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, aproximativ…

20 de minute ago

Colterm pierde în continuare clienți, dar în ritm mai scăzut. Compania de termoficare are gaz și cărbune destul

Societatea Colterm stă, în continuare, mai bine ca în anul precedent, la stocurile de combustibil,…

56 de minute ago

Scade, în continuare, șomajul în Timiș

Timișul se confruntă în continuare cu probleme legate de forța de muncă. Valoarea șomajului e…

O oră ago

Primăria Timișoara vrea să dea trei containere pentru canotorii Timișoarei

Rămași fără bază sportivă unde să se schimbe și să își depoziteze bărcile, canotorii de…

2 ore ago

Ghiroda a obţinut finanţare prin PNRR pentru trei proiecte privind managementul apei. Valorea totală este de 60 de milioane de lei

Primăria Ghiroda a obţinut finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru trei…

2 ore ago

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a avizului de Gospodărire a Apelor

În conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, titularul comuna…

2 ore ago