Administratie

STPT a fost amendată de OPC pentru curățenie și punctualitate. Societatea spune că mătură zilnic în autobuze

Nici Timișoara nu a scăpat de controalele desfășurate de Oficiul pentru Protecția Consimatorilor în mijloacele de transport în comun, iar concluziile nu au fost favorabile celor de la STPT. Societatea a fost amendată pentru lipsa curățeniei și pentru nerespectarea orarelor afișate, dar se apără și spune că oamenii dau cu mopul zilnic în mijloacele de transport, iar caroseriile ”polisate”.

Chiar STPT a anunțat că la sfârșitul lunii trecute, în 31 martie, a avut loc un control din partea OPC pe mijloacele de transport în comun din Timișoara. Acțiunea a constat în verificarea curățeniei din mijloacele de transport în comun și a punctualității în stații. În timpul acțiunii de control, comisarii OPC au constatat următoarele: scaune murdare, covoare cauciucate din troleibuze rupte și scaune rupte în autobuzele articulate.

Toate aceste probleme constatate au fost remediate în două zile de la data primirii procesului verbal, amenda fiind de 10.000 lei, sau 1.000 lei (jumătate din minimum), achitabil în 15 zile. Menționăm că, în ultimele șase luni, au fost curățate scaunele din toate cele 30 de tramvaie Armonia, au fost schimbate o parte din scaunele rupte din autobuzele articulate și au fost polisate exterior toate autobuzele și troleibuzele. Această acțiune va continua și în perioada următoare. Pentru menținerea curățeniei din mijloacele de transport în comun sunt efectuate acțiuni de curățenie și igienizare în fiecare zi”, a anunțat societatea de transport.

Odată cu preluarea mandatului de director general provizoriu de către Patriciu Rușeț a început curățarea scaunelor din mijloacele de transport în comun cu o firmă specializată, au fost înlocuite scaunele rupte și au avut loc mai multe acțiuni pentru îmbunătățirea curățeniei, mai spun cei de la STPT.

Suntem conștienți de importanța curățeniei din mijloacele de transport în comun, motiv pentru care acțiunile de igienizare și curățenie vor primi o atenție mult mai mare din partea conducerii societății”, mai anunță STPT.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

2 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

2 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

2 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

4 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

5 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

5 ore ago