Administratie

Sindicatul Gărzii de Mediu pune la punct Primăria Timișoara: Suntem foarte treji, domnule primar, ceea ce vă dorim și dumneavoastră

Primăria Timișoara primește o palmă sănătoasă din partea sindicatului angajaților din Garda de Mediu, după ce inspectorii au dat o amendă maximă municipalității, aceasta fiind măsura care a determinat în sfârșit o reacție din partea acesteia. Sindicaliștii recomandă primarilor ”cu musca pe căciulă cât un elefant” să fie mai rezervați atunci când discută despre activitatea celor de la Garda de Mediu.

Deși nu este nominalizat cu nume și prenume primarul Timișoarei și instituția pe care o conduce, în mod sigur sindicatul se referă la aceștia.

Ar fi bine dacă anumiți primari, cu musca pe căciulă cât un elefant, ar fi mai rezervați atunci când se raportează la activitatea colegilor noștri cu formule de genul ”Poate se trezesc și comisarii Gărzii de Mediu”. Colegii noștri de la Timișoara, așa putini cum sunt, trei echipe a cate doi oameni, (la o populație de peste 350.000 de locuitori!) cu dotările minimale care le sunt puse la dispoziție, fac eforturi uriașe pentru a raspunde cât mai multor solicitări din zecile de mii care le parvin. În urma unora dintre aceste sesizări, colegii noștri au acordat cea mai mare amendă posibilă Primăriei Timișoara, 60.000 de lei, că sancțiune pentru salubrizarea defectuoasă în tot orașul. Cerând municipalității, conform legii, inclusiv un grafic de salubrizare pe străzi”, se spune în poziția sindicatului.

Organizația mai transmite primarului și celor din primărie să fie treaz, la fel ca și angajații de la Garda de Mediu. Sindicaliștii remarcă faptul că doar după amenda drastică municipalitatea s-a mobilizat și a anunțat reguli mai stricte în domeniul deșeurilor din construcții.

Suntem foarte treji, domnule primar, ceea ce vă dorim și dumneavoastră și colegilor din Primăria Timișoara. Este foarte bine că ați anunțat reguli mai stricte privind trasabilitatea deșeurilor din construcții în Timișoara. Și noi suntem cu ochii pe toate încălcările legii în aceasta privință. Și, în continuare foarte vigilenți pe tot ceea ce înseamnă respectarea atribuțiilor autorităților locale în materie de salubrizare publică și conservarea unui aer curat. Și nu doar în Timișoara!”, se mai spune în anunțul sindicatului.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Echipa de minibaschet a Școlii Gimnaziale nr. 24 din Timișoara calificată la etapa finală a competiției național Cupa Campionii Viitorului ediția I

Sâmbătă, 18 mai 2024, a avut loc etapa interjudețeană de minibaschet mixt clasele III-IV ”Cupa…

29 de minute ago

Liga 3. Ghiroda şi Politehnica, victorii înainte de barajul direct

În acest weekend s-a disputat ultima etapă din Liga 3. În seriile vestice, deznodământul era…

46 de minute ago

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

4 ore ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

20 de ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

21 de ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

o zi ago