Opinii

Trădători fără cauză. Cum s-a transformat Alin Nica în “unealtă PSD” într-o singură zi

Asistăm în aceste zile la un puci în direct la vârful PNL prin care se încearcă – şi se va reuşi – înlăturarea preşedintelui Florin Cîţu. Ba, cu rapiditatea cu care se derulează evenimentele aş putea spune că e un “blitzpuci”. Sigur, nu e o foarte mare surpriză că Florin Cîţu este sacrificat. Personal, în noiembrie anul trecut, am dat un termen de şase luni. Surpriza este că s-a ales un moment în care la graniţele ţării avem un război, ale cărui consecinţe economice s-au repercutat şi asupra României.

Şi tot poate surprinzător este faptul că atacul nu vine de la gruparea Bolojan – Motreanu, ci exact de la cei care l-au susţinut pe Cîţu în urmă cu o jumătate de an. Şi mă refer la marea “echipă câştigătoare” şi, în primul rând, la “marii” prim-vicepreşedinţi Lucian Bode, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu. (E viral acum un mic clip cu Rareş Bogdan urlând ca un descreierat “Florin Cîţu preşedinte!” la congresul de anul trecut.) Ca să fie clar, aceste rânduri nu sunt în favoarea lui Cîţu, el merită cu vârf şi îndesat tot ceea ci i se întâmplă. Anul trecut l-a trădat nu doar pe Ludovic Orban, dar a trădat votul românilor din 2020, atunci când a spart guvernarea cu USR. Mai mult, când înjunghii în spate pe cineva, eşti obligat tot timpul să te uiţi peste umăr şi mai ales să fii atent la cei care te-au ajutat să înfingi cuţitul.

Dar faţă de septembrie anul trecut, când cei patru corifei de mai sus făceau o legătură indisolubilă între alegerea lui Cîţu şi viitorul luminos la României, preşedintele PNL nu este nici mai bun, nici mai rău; nici mai frumos, nici mai urât; nici mai deştept, nici mai prost. Aici nu de Cîţu e vorba, ci de dezgustătoarea trădare a celor care încercau să ne convingă că Florin Cîţu este providenţial pentru România. Pentru ca acum să-l arunce la gunoi. Am auzit comparaţii cu Brutus în cazul lui Rareş Bogdan. Nu, Brutus a trădat având o cauză nobilă, respectiv salvgardarea Republicii Romane, confiscată de dictatura lui Cezar.

Ori Rareş Bogdan & co sunt trădători că aşa sunt ei. Şi sunt nişte trădători fără cauză. Sau nu e cauza lor. O fi a PSD, o fi a lui Klaus Iohannis, nicidecum a PNL. Şi asta se vede cu ochiul liber doar privind propunerile pentru principalele funcţii în partid, preşedinte şi secretar general, respectiv Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. Adică un general insipid a cărui legătură cu partidul şi politica în general este exact ca cea a lui Gigi Becali cu fizica cuantică plus un ministru submediocru pe oriunde a umblat. Başca, amândoi au carisma unui fund de autobuz. Iar faptul că Nicolae Ciucă stă acum bine în sondaje este doar o consecinţă a războiului din Ucraina.

Că acest puciu ar fi în favoarea PSD a spus-o, într-o primă instanţă, şi Alin Nica, preşedintele PNL Timiş. El a afirmat că cei care stau în spatele puciului sunt “unelte alte PSD”, dând dovadă şi de “imaturitate politică”. „Am văzut dimineaţă sondajul PSD, promovat de Avangarde, şi nu aş vrea să cred că e o legătură între ele, că ar fi o acţiune concentrată şi avem unii colegi care sunt uneltele PSD-ului, fiindcă ar fi foarte grav. Ar fi o imaturitate politică să lansezi PNL, principalul partid politic, într-un scandal, la fel ca anul trecut, mai ales în actualul context geopolitic. Noi abia am reuşit să scăpăm de acea criză politică din toamna anului, iar acest gest mi se pare iresponsabil”, spunea Nica joi, Am vrut să scriu că liderul PNL Timiş a dat totuşi dovadă de o oarecare decenţă cu aceste afirmaţii.

Numai că a doua zi s-a alăturat “uneltelor PSD”, devenind, doar în câteva ore “imatur politic”. “Premierul Nicolae Ciucă este o varianta viabilă pentru funcţia de preşedinte al PNL, e un om care performează la guvernare iar în aceste condiţii geopolitice tulburi e un factor de stabilitate”, a spus Nica, vineri. Când a avut dreptate Nica? Aş miza pe prima intervenţie. Fiindcă, pe zi ce trece, nu doar “puciştii” sunt “unelte ale PSD”, ci întregul PNL. Şi măcar dacă ai vedea nişte genii prin PSD. Dar cu atât mai mult asta arată în ce hal de degradare a ajuns PNL. Sigur, asta şi cu aportul direct al lui Klaus Iohannis.

 

 

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

3 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago