Sport

A fi sau a nu fi în liga secundă, asta-i întrebarea!

Politehnica Timişoara dispută sâmbătă, 21 mai, ultimul meci oficial al acestui sezon. Alb-violeţii joacă pe stadionul „Tineretului” cu FC Braşov, returul barajului pentru evitarea retrogradării din Liga 2.  Poliştii nu au alt gând în afara victoriei care să asigure sportiv rămânerea echipei în eşalonul secund.

„Pot să vă spun că mergem acolo ca să câştigăm. Sub orice formă, dar noi vrem să câştigăm. Avem o datorie şi trebuie plătită! Cu ajutorul băieţilor bineînţeles, căci ei sunt artiştii. Mergem să facem tot posibilul să câştigăm în 90 de minute. De gestionat, (sunt) puţine zile, ce puteam să facem, mergem mai departe… Încercăm să lucrăm puţin la psihicul lor. Să ne facem treaba în ciclul săptămânal pe care ni l-am propus şi sperăm să dea şi roade!”, a declarat Antonio Foale, antrenorul principal interimar al Politehnicii.

Întrebat dacă acesta e cel mai greu moment dintre perioadele sale de interimat, tehnicianul a răspuns: „E şi situaţia în care suntem, este o situaţie mai dificlă, nu ne-am mai întâlnit cu situaţia aceasta. Sper ca împreună să putem trece şi de momentul ăsta greu şi să ajungem să ne salvăm prin propriile noastre forţe. Asta e cel mai important! Prea puţin contează ce face Liga sau Federaţia, care e cu punctele… noi vrem şi o să demonstrăm!”.

„Şi săptămânile trecute i-am simţit bine, din postura în care am fost (n.r. cea de antrenor secund). Acum, în aceste două zile sau câte sunt, simt aşa, o linişte, o concentrare şi din partea jucătorilor şi asta mă bucură, că nici lor nu le e totuna. Au răspuns bine la antrenamentele pe care le-am avut şi la efort şi ca organizare şi ca tot!”, a precizat Toni Foale despre pregătirea alb-violeţilor.

Politehnica va fi lipsită în această deplasare de serviciile lui Scutaru (suspendat de club), Oanea, Vukoje şi Zaluschi (accidentaţi).

Partida FC Braşov – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, 21 mai, de la ora 12:30. Jocul e transmis pe posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1. În tur, ardelenii s-au impus cu 2-1 pe arena „Ştiinţa”.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

7 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

12 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

15 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

15 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

15 ore ago