Sport

Campioni și la juniori 1. Dacă prezentul este trist, viitorul sună bine

Alb-violeții au avut un sezon perfect, cu 21 de victorii din 21 de partide jucate în Campionatul Național. Ei au obținut cel mai important succes astăzi, în finala întrecerii, 36-32 (18-15), cu CSU din Suceava.

Turneul final al juniorilor 1 are loc în Bacău, iar tinerii handbaliști de la SCM Poli au câștigat toate cele cinci jocuri din faza decisivă a campionatului, trei în grupă, unul în semifinale și finala de astăzi.

Alb-violeții au controlat meciul cu formația din Bucovina și au condus permanent, la cinci goluri încă din prima repriză. Suceava s-a apropiat la trei lungimi la pauză și chiar a egalat în minutul 40, 23-23.

A fost momentul timeout-ului solicitat de staff-ul echipei bănățene, dar și startul desprinderii decisive. Au urmat trei goluri consecutive și de la acel moment a fost clar cine va fi campioana: SCM Politehnica Timișoara. Sub conducerea antrenorului spaniol Gonzalo Tajuelo, SCM Poli a câștigat în acest sezon și titlul național de tineret.

„A fost un meci complicat, chiar dacă am condus aproape permanent. Băieții au respectat planul de joc și am reușit să câștigăm și acest cel mai important meci al campionatului. A existat acel moment de îndoială, când Suceava a egalat în repriza a doua, dar am cerut timeout, am trecut la apărare 5+1, am schimbat câteva lucruri în atac și toate acestea ne-au deschis drumul spre victorie”, a spus Gonzalo Tajuelo, antrenor SCM Politehnica J1.

Cinci dintre jucătorii Timișoarei au fost aleși în șaptele ideal al turneului final: Claudiu Pal – portar, Robert Cîtu – extremă dreaptă, Darius Bran – centru, Ianus Dumitrescu – inter stânga, Antonio Bordeanu – inter dreapta.

Echipa de seniori a clubului a scăpat in extremis de o retrogradare rușinoasă reușind să își mențină locul în prima ligă după un baraj.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

12 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

14 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

18 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

18 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

18 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

18 ore ago