Administratie

Consilierul local Radu Țoancă anunță falimentul posibil al Colterm. Se pregătește o nouă amendă de 15 milioane de euro

Administrația Fondului de Mediu pregătește o nouă amendă pentru societatea Colterm, pentru certificatele de mediu pe care aceasta trebuie să le achiziționeze, spune consilierul local Radu Țoancă. Dacă cele peste 150.000 de certificate nu vor fi cumpărate amenda aferentă este de 15 milioae de euro.

Deocamdată, cei de la AFM așteaptă confirmarea achiziției certificatelor

O nouă amendă istorică pentru administrația Fritz: 15 de milioane de euro! Falimentul Colterm este iminent și depinde de Administrația Fondului de Mediu O nouă amendă rușinoasă pentru imaginea Timișoarei și fatală pentru sistemul centralizat de termoficare este pe drum spre Colterm! AFM așteaptă confirmarea ANRE privind numărul certificatelor restante și va notifica oficial compania în aceste zile. Cuantumul acestor penalități pentru neachiziționarea, până la data de 30 Aprilie, a 153 443 de certificate EUA aferente anului 2021, este de 15 milioane de euro !!! Este al doilea an consecutiv când societatea Colterm primește o astfel de sancțiune financiară de la Administrația Fondului de Mediu ( AFM), însă de această dată această amendă poate fi capăt de drum pentru firma timișoreană, condusă spre groapa falimentului de viziunea useristă și managementul oamenilor noi din administrația timișoreană. Evident că amenda nu scutește Colterm de plata ( dacă va mai fi cazul!) celor 153 443 de certificate, în valoare de peste 13 milioane de euro”, scrie Țoancă.

Următorul pas ar fi solicitarea falimentului de către cei de la AFM.

AFM va solicita, conform procedurilor legale, falimentul Colterm, pentru că obligația de plată era una curentă și nu una anterioară insolvenței, așa că indiferent de jocurile de imagine la care va recurge cu siguranță primarul Fritz ( contestarea amenzii, dar fără șanse reale de anulare; invocarea grelei moșteniri de la administrația Robu; aruncarea vinei pe administratorii judiciari etc) mandatul său va fi asimilat cu falimentul Colterm, cu frigul din instituțiile și casele din Timișoara în sezonul de iarnă 2021-2022!”, mai adaugă consilierul local.

De asemenea, el vorbește despre un nou dosar penal care va afecta societatea de termoficare.

Pentru ca “ tacâmul să fie complet “ din zona Colterm mai vine o veste șocantă : în aceste zile se va mai deschide un dosar penal ( în afara celui instrumentat deja de DNA) pentru sustragere de bunuri de sub sechestru , autorii acestei “ minunate “ fapte fiind persoane din conducerea Primăriei Timișoara și a societății de termoficare!, ”încheie Țoancă.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

13 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

13 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago