Administratie

Contrele Primăria Timișoara – Prefectura Timiș continuă cu faza pe parcuri. Prefectul avertizează, municipalitatea reacționează rapid

Primăria Timișoara a fost avertizată de prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, că e pasibilă de sancțiuni pentru situația proastă din parcuri. La scurt timp după anunț, municipalitatea a contraatacat printr-o postare pe Facebook, prin care spune că a inițiat un program de lucru prelungit… în parcuri.

În parcurile din Timiș e risc sanitar, din cauza neîntreținerii acestora, spune Ritivoiu. Iarba e mare, pot apărea căpușe, țânțari, dar și ambrozie.

Am să dau termen o lună Primăriei Timișoara pentru a aduce parcurile la un nivel decent, de a tăia iarba și a cosmetiza ce este de cosmetizat și peste o lună, din data de 6 iunie, vom începe frumos un control, pentru că se pare că, dacă facem controale, sunt efecte. Situația este cu atât mai gravă cu cât discutăm și de ambrozie, căpușe, care se găsesc în această vegetație luxuriantă și vin și țânțarii. Dacă mă întrebați pe mine, e o chestiune de bun simț, gospodăresc, fiecare la noi acasă cred că ne curățăm gunoiul, noroiul și ne tundem iarba. Ne-a luat primăvara prin surprindere”, a avertizat Ritivoiu.

La scurt timp după anunț, primăria Timișoara a lansat o postare pe Facebook, în care anunță că în parcuri se va face treabă cu program prelungit.

”În această perioadă, când există un nivel ridicat de umiditate sau ploi și pe timpul zilei, temperaturile depășesc 20 de grade, condițiile sunt optime pentru ca vegetația să crească cu aproximativ 1-1,5 cm pe zi. Am cerut companiilor care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi – Horticultura, Rogera și Bariera – să prelungească programul de lucru în această perioadă și să lucreze chiar și în weekend pentru a ține sub control acest fenomen.

De la începutul săptămânii lucrătorii celor trei companii au intervenit în imprejurimile Catedralei, la Pasajul Jiu, Parcul Central, Splaiul N. Titulescu, B-dul 16 Decembrie 1989, Parcul Botanic, Piața Victoriei, pe ambele maluri ale canalului Bega, pe str. Victor Babeș și în multe alte locuri din oraș. Suplimentarea vizează inclusiv școlile și grădinițele din Timișoara. În total, pentru cosirea vegetației, activează în acest moment aproximativ 100 de lucrători”, a anunțat Primăria Timișoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

3 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

3 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

6 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

7 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

8 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

10 ore ago