Administratie

La Timișoara se pregătește documentația pentru două noi parcări supraetajate

Ruben Latcau si Dominic Fritz

Primăria Timișoara lucrează în prezent la două noi parcări supraetajate în oraș, în prezent fiind în analiză documentațiile pentru ridicarea acestora. Nu vorbim despre locații ultracentrale, dar în zone adiacente acestei zone.

Prima dintre acestea ar urma să se ridice în zona unde se realizează și noul campus pentru liceul Lenau, pe Popa Șapcă. Această locație este în dezvoltare, tot acolo se dorește și dechiderea unei noi străzi, care să facă legătura cu bulevardul care duce spre Iulius Town, tot acolo fiind ridicată și noua sală de sport a Universității de Vest. Noua parcare se va alătura celui pentru o parcare lângă spitalul de copii, aflată la studiu de fezabilitate.

Am finalizat evaluarea achiziției de servicii pentru întocmirea unui PUZ în zona Oituz, documentație necesară pentru a putea construi legal o parcare multietajată acolo. Ambele proiecte de parcări se află la marginea zonei ultracentrale şi vor deservi zone cu servicii publice esențiale pentru Timișoara (Spitalul de Copii și Noul Campus Lenau din apropierea penitenciarului), dar şi zona de promenadă şi recreere preferată de timişoreni şi turişti”, a anunțat viceprimarul Ruben Lațcău.

O altă asemenea parcare supraetajată publică este gândită pentru zona Dacia, în fapt o inițiativă pornită în mandatul lui Nicolae Robu și adusă din nou în prim plan.

”Timpark are de asemenea în lucru documentația pentru o parcare multietajată în cartierul Dacia”, a mai spus Lațcău.

În acest moment, cea mai avansată parcare este cea de lângă Spitalul de Copii, dar și aici suntem doar la stadiul de proiectare.

Parcarea va fi pe strada Nemoianu, lângă Spitalul de Copii Louis Țurcanu și va avea 4 sau 5 etaje (numărul exact va fi stabilit de proiectant). În proiect am inclus 6 stații de încărcare pentru vehicule electrice și vom monitoriza gradul de ocupare al locurilor de parcare, astfel încât să putem informa șoferii printr-o platformă online sau cu panouri de informare electronice în apropiere. Estimăm că va avea o capacitate de 250 de locuri și va deservi aproximativ 1200 de mașini pe zi”, spune viceprimarul.

Contractul pentru proiectarea parcării de la Louis Țurcanu are o valoare de 188.160 lei (TVA inclus).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago