Primăria Timişoara

Primăria Timișoara continuă lucrările la Drumul Boilor. Lațcău și Diaconu au găsit un nou motiv de dispută

Viceprimarul Ruben Lațcău și fostul ocupant al funcției, Dan Diaconu, au găsit din nou motive să se contreze pe teme administrative, încercând să arate care administrație a fost mai bună, precedenta sau actuala. La mijloc a fost Drumul Boilor, problema a fost ”de ce nu se face”, răspunsul țintit ”cum de v-ați apucat fără să aveți terenul în proprietate.

Drumul Boilor ar oferi o alternativă excelentă superaglomeratului drum județean care traversează Moșnița Nouă, dar, acolo lucrările bat pasul pe loc. Doar joi, în cadrul unei ședințe de plen extraordinare, s-a reuși includerea în patrimoniul orașului a unor parcele de teren pe care le va traversa drumul.
Consiliului Local Timișoara, a votat proiectul de hotărâre privind trecerea terenurilor de pe două CF-uri, necesare pentru realizarea conexiunii între proiectul „Amenajare drum de legătură între Calea Moșniței și DC149” și proiectul „Varianta de ocolire Timișoara Sud”, din domeniul public al Municipiului Timișoara în domeniul public al Ministerului Transporturilor.
Acesta este un teren care se referă la sensul giratoriu dintre varianta ocolire Timișoara Sud, adică Centură, și Drumul Boilor”, a explicat viceprimarul Ruben Lațcău.
Răspunsul a venit de la predecesorul său, Dan Diaconu.
„La un moment dat se punea problema unui Crăciun la care să avem asfalt pe Drumul Boilor și nu știam care Crăciun, anul trecut sau anul viitor”, a spus Diaconu.
Desigur, replica nu s-a lăsat așteptată.
„Dacă vreți să intrăm în problemele juridice și modul în care administrația a demarat un proiect fără să aibă terenuri, reglementări și să intre în anumite zone de protecție în care n-ar trebui să intre, putem să discutăm mai in extenso, domnul Diaconu, dar cred că nu e momentul acum să facem disecare unui proiect care a început prost, a continuat prost și ne chinuim de ani de zile, și acuala administrație, și fosta administrație să putem să îl închidem”, conform viceprimarului Ruben Lațcău.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

12 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

12 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

12 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

14 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

14 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

15 ore ago