Primăria Timişoara

Radu Țoancă își acuză colegii de la PNL și USR că își copiază între ei un proiect pentru majorarea salariilor angajaților din primărie

Consilierul local Radu Țoancă se distrează copios la adresa colegilor săi din Consiliul Local Timișoara, de la PNL și USR, despre care spune că au ajuns să își copieze unii altora proiectele de hotărâri. Sub titlul „Întrecere socialistă pentru mărirea salariilor din Primărie”, el vorbește despre faptul că ambele grupuri de consilieri au scris câte un proiect de majorare a salariilor pentru personalul din primărie.

Ambele partide ar fi depus, individual, câte un asemenea proiect.

O situație hilară se înregistrează în aceste zile la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara: “aliații” locali de guvernare USR și PNL au depus, fiecare separat, câte un proiect de hotărâre de consiliu local privind majorarea salariilor funcționarilor publici și personalului contractual. Comicul acestei întreceri socialiste este amplificat și de faptul că inițiativele vin din partea a două partide ce se revendică de la dreapta eșichierului politic și care au criticat prin diverși lideri (Barna, Cioloș, Orbán, Cîțu) PSD-ul, atunci când a mărit veniturile bugetarilor din administrație, educație, sănătate etc, catalogându-ne “partidul pensionarilor, bugetarilor și a altor categorii asistate social“”, scrie Țoancă.

Cele două formațiuni au ajuns să se „dueleze” în proiecte pe aceiași temă, spune social-democratul.

Primarul Dominic Fritz a avut în cursul săptămânii trecute o întâlnire, în premieră, cu toți angajații din PMT (pe care ar fi trebuit să o aibă, după părerea mea, în urmă cu un an și jumătate), în care a promis aceste măriri legale de salarii, deși ar fi putut tranșa acest lucru în ședințele precedente de plen, dacă nu ar fi legat, într-un mod stupid, această problemă a salarizării de organigramele suspendate de Instanțe. Liberalii au depus la rândul lor un proiect de HCL, pentru a lua fața partenerilor de coaliție înaintea angajaților și pentru a le demonstra că nu sunt în stare de nimic din punct de vedere administrativ. Evident că ambele proiecte de hotărâre sunt identice în ceea ce privește cuantumul creșterilor salariale, pentru că grilele financiare sunt aceleași la nivel contabil pentru fiecare categorie de bugetari. Grupul de consilieri PSD va vota oricare din aceste proiecte (dacă va fi nevoie, chiar pe ambele  ), în condițiile în care mai există foarte mulți angajați la nivelul instituției – în ciuda prejudecăților din spațiu public – care se duc lunar acasă cu sume nete care variază între 2300 și 3000 de lei”, încheie Țoancă.

 

Share
Published by
Daniela Stoian

Recent Posts

Strada Socrate se va închide sâmbătă pentru finalizarea lucrărilor

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Socrate, se va…

8 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 septembrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.09.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Grup organizat în furt de motorină! Și-au însușit zeci de tone de combustibil

Luni de zile au furat cu nesimțire de la locul unde lucrau. Acum vor da…

10 ore ago

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

14 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

14 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai multe…

15 ore ago