Primăria Timişoara

Viceprimarul liberal al Timișoarei, anunțat că ar putea rămâne fără obiectul muncii. Fritz îi cere voturile pentru proiectele lansate de administrație

Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, a primit, marți, o amenințare voalată cum că ar putea rămâne fără atribuții în cadrul conducerii municipalității. Aceasta, din partea primarului Dominic Fritz, în cadrul unei conferințe de presă, edilul șef spunând că vrea ca cel care îi stă alături la conducerea instituției să voteze proiectele lansate și nu să voteze împotriva lor, chiar dacă e liberal.

La Primăria Timișoara ”dospește” un nou mic scandal, după ce Cosmin Tabără, viceprimar, a fost amenințat că ar putea să rămână doar cu rol decorativ în tripleta de conducere a instituției. Primarul Dominic Fritz îl vrea alături de el, trup și suflet, mai bine zis cu voturile sale, pentru proiectele lansate de ”partea” USR a trio-ului din fruntea PMT. Nu e normal ca voturile lui Tabără să nu fie în aceiași direcție cu cele ale colegilor săi, să apară că primăria ar fi condusă, de fapt, de două echipe, spune Fritz.

Am primit mai multe voturi împotrivă în consiliul local în ultimele luni. În aceste condiții am avut o discuție cu viceprimarul Cosmin Tabără,  pe care, de altfel, îl apreciez. I-am transmis că așteptarea mea e că un viceprimar care conduce parte din aparatul primăriei, trebuie să arate apartenența la instituție prin voturile date. Mă aștept să susțină proiectele noastre. Dacă în viitor nu se materializează această cerere, îmi rezerv dreptul de a retrage delegarea atribuțiilor sale. Este o ”igienă a primăriei”. Nu trebuie să apară ideea că suntem două echipe diferite. Voi fi foarte atent cum se va manifesta această susținere”, a declarat Dominic Fritz.

Totuși, el nu a vorbit nimic despre ceea ce Tabără reproșa colegilor de la USR, cu care, teoretic, sunt în alianță, anume că proiectele lansate nu sunt discutate în prealabil cu liberalii, aceasta ducând la un vot negativ din partea acestora sau, cel mult la neexercitarea votului, ceea  ce duce la picarea proiectelor în plen.

Cosmin Tabără răspunde: Eu nu pot fi șantajat doar pentru o funcție

De cealaltă parte, Cosmin Tabără spune că nu se pune deloc problema existenței a două echipe. Dar nu se pot vota proiecte care nu ajută Timișoara sau care nu sunt discutate înainte.

Nu e vorba de două echipe, ci de interesul Timioarei. Eu sunt deschis la dialog, dar trebuie să discutăm. Dau ca exemplu situația de la Cimitire, noi nu am aruncat cu un proiect de hotărâre doar așa, de o lună și jumătate îl discutăm cu toate partide. Noi nu am votat niciodată, liberalii, împotriva USR sau un vot anti Fritz. Departe de mine că am fi două echipe. Noi am votat pentru cetățeni, să se discute proiectele dinainte. Au sfidat această alianță (n.r. PNL – USR) până au ajuns la acel vot pe care l-au luat d ela noi. Chiar și așa, 95% din proiectele administrative sunt trecute la vot. Eu nu pot să fiu șantajat doar pentru vreau să mă mențin pe o funcție, să fac lucruri ce nu ajută timișorenii. Ei ar trebui să revină la dialog. Eu cred că acum nu mai au dușmani și își caută unul. În ceea ce mă privește, eu am în subordine Patrimoniul, și acolo sunt semnături ce costă mulți bani. Dacă nu ai minime cunoștințe juridice poți avea probleme. Ei au două organigrame deja picate din cauza problemelor. Am cerut primarului să trimită corpul de control la Piețe, mi s-a sus că acel corp de control merge acolo unde vrea primarul ei, uite, că acolo a mers poliția acum”, a declarat pentru debanat.ro

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Grup organizat în furt de motorină! Și-au însușit zeci de tone de combustibil

Luni de zile au furat cu nesimțire de la locul unde lucrau. Acum vor da…

8 ore ago

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

12 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

12 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai multe…

13 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

13 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

14 ore ago