Politica

Alfred Simonis cere PNL Timiş să dea înapoi bani deturnaţi de la timişoreni pentru proiectul Timişoara – Capitală Culturală

Preşedinele PSD Timiş, Alfred Simonis, acuză PNL Timiş că a deturnat banii pentru proiectul Capitală Culturală pentru a-i aloca primăriilor conduse de primari liberali. El spune că ar fi de acord cu un armisitiţiu cu PNL Timiş, doar dacă liberalii ar da înapoi banii timişoreilor.

Alfred Simonis a reacţionat, la rândul lui, la decizia Guvernului de alocare a fondurilor pentru proiectul Timişoara – Capitală Culturală Europeană, prin care a fost favorizat Consiliul Judeţean condus de PNL-istul Alin Nica. El aminteşte că acest proiect nu este al politicienilor, ci al Timişoarei.

“Din păcate, de ceea ce ne-am temut nu am scăpat. Timișoara a pierdut bani din bugetul proiectului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii în favoarea unor primării conduse de liberali, exclusive prin insistența expresă a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Asta în contextul în care știm cu toții că proiectul este al orașului și că are o agendă importantă de evenimente culturale și investiții programate pentru reabilitarea unor edificii valoroase”, arată Simonis.

El spune că Timişoara nu contează pentru PNL Timiş, iar banii obţinuţi pentru proiectul Capitală Culturală Europeană vor ajunge la primării PNL-iste.

“PNL Timiș a primit o felie mai mare de bani doar pentru că a făcut o jalbă la guvern pentru a servi niște clientelă liberală. Este foarte clar pentru toată lumea că Timișoara nu contează pentru PNL. Au contat Ciacova, Jimbolia sau Sânicolau Mare, mari centre culturale conduse de primari liberali. PNL nu este în stare să iasă din logica unei gândiri în care sunt plătite polițe adversarilor politici fără a ține cont de cetățeni și de binele lor. Nu este nici normal și nici moral să fie defavorizată Timișoara, chiar condusă de un primar USR. Pentru că proiectul Timișoara 2023 nu este al lui Fritz, Nica, sau Simonis, este al orașului și al timișorenilor”, a continuat liderul PSD.

El aminteşte de hobby-urile lui Nica, concursuri culinare şi de talente muzicale, menţionând şi condiţia pentru care ar fi de acord cu un armistiţiu politic: PNL să dea banii înapoi Timişoarei. Nu în ultimul rând, Simonis a sancţionat limbajul lui Alin Nica.

“Îmi doresc ca domnul președinte Alin Nica să se maturizeze și să conștientizeze că politica nu e nici concurs de cântat și nici de gătit, așa cum proiectul Capitală Culturală Europeană nu e o Rugă la Dudești, iar dialogul politic se face după alt model decât cel de neanderthal, așa cum au fost atacurile la adresa adversarilor din ultima perioadă, încadrate în categoria grobian. Ca o dovadă de fairplay îi spun domnului președinte că accept armistițiul propus ieri. Condiția este ca banii deturnați din bugetul Timișoarei pentru favoritismele de partid să fie dați înapoi! De aici putem să continuăm orice dialog politic”, a încheiat Simonis.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Intervenţie contracronometru pentru a salva o femeie ce ameninţa că se sinucide

Duminică seară, în jurul orei 21:00, polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

4 minute ago

Cum va fi vremea în prima lună de vară

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai…

4 ore ago

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie -…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în următoarele zile

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

7 ore ago

S-a stins Dana Rotariu, soţia legendei Iosif Rotariu

Moartea unei adevărate eroine. Din păcate, duminică dimineaţa s-a stins din viaţă Dana Rotariu, soția…

7 ore ago

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

10 ore ago