Economic

Mii de oameni au fost interesați să descopere tehnologiile viitorului, inventate și realizate la Timișoara/Foto

Mii de timișoreni au ales să aloce ziua de sâmbătă pentru a afla ce produce unul dintre cei mai mari investitori din orașul de pe Bega. În cadrul ContiShowOff 2022, care a avut loc în campusul companiei germane Continental Automotive Timișoara, angajații acesteia au prezentat tehnologiile viitorului, cele mai noi produse Continental, maşinile folosite pentru a testa produsele și tehnologiile create în centrul de cercetare și dezvoltare, precum și conceptele inovative care transformă realitatea din trafic într-una inteligentă, conectată și autonomă.

Au fost peste 4.000 de vizitatori în centrul de inginerie și în fabrica de component electronice din Timișoara, în cadrul evenimentului.

Produsele la care specialiștii companiei lucrează sunt integrate într-o gamă largă de vehicule, de la mașini sport până la camioane sau tractoare moderne ce lucrează câmpurile cu o precizie de câțiva centimetri. Mai mult decât atât, vizitatorii au testat și au observat cum funcționează multe dintre tehnologiile integrate în mașinile de teste ale companiei.

Unul dinte punctele de atracție l-a reprezentat vehiculul autonom dezvoltat de Continental în parteneriat cu Easy Mile. Mașina a circulat pe un traseu predefinit, fără șofer, stârnind curiozitatea și uimirea vizitatorilor care au alfat mai multe despre viitorul industriei.

Pentru inginerii și specialiștii IT din centrul de cercetare și dezvoltare din Timișoara, dezvoltarea de soluții software pentru o mobilitate smart și sutenabilă reprezintă o prioritate. Zero accidente, zero emisii și zero stres, datorită conectivității inteligente: acest lucru ajută la realizarea tehnologiilor de pionierat. Idei inovative în direcția conducerii autonome (prin sisteme active și pasive de siguranță), pentru o mobilitate conectată (computere de înaltă performanță, interacțiune om-mașină, vehicul-to-everything ș.a.) prin folosirea inteligenței artificiale, a tehnologiei cloud și atenția acordată securității cibernetice reprezintă tot atâtea preocupări în dezvoltarea și punerea în aplicare a megatrendurilor industriei.

Centrul de componente electronice din Timișoara produce peste 15 milioane de produse anual. Principalele grupuri de produse din unitatea de afaceri User Experience sunt în cea mai mare parte unități de afișare digitale și afișaje Head-Up.

Pentru unitatea de afaceri Safety and Motion, parte din departamentul Passive Safety and Sensorics, unitățile de control airbag, controlerele suspensiei și șasiului, precum și sistemele electronice de parcare și unitățile de control al servodirecției sunt printre cele mai răspândite produse fabricate aici.

„Proiectele la care se lucrează în Continental în centrul de inginerie și în fabrica de componente electronice din Timișoara presupun tehnologii care vizează nu doar megatrendurile industriei, ci un întreg ecosistem de mobilitate sustenabilă. Implicarea, atât în zona de fabricare a produselor pentru toate tipurile de vehicule, precum și în cea de inginerie unde sunt concepute, dezvoltate, testate și validate asemenea tehnologii reprezintă o direcție importantă a viziunii companiei noastre. Avantajul acestor tehnologii și întrebuințarea lor au fost prezentate la ContiShowOff 2022 de către colegii mei din Timișoara“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Evenimentul s-a adresat și copiilor. Astfel, cei mici prezenți la eveniment s-au bucurat de activități ce presupun nu doar tehnologie și mobilitate, ci și creativitate și conectare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

5 ore ago