Social

Optimism pentru Marilen Pirtea. Rectorul Universității de Vest se așteaptă la o cerere în creștere pentru locuri la admiterea la facultăţi din toamnă

Rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea, este optimist după ce a analizat rezultate examenului de bacalaureat pe 2022. El așteaptă și o sesiune de admitere la facultăți pe măsura rezultatelor pozitive după rezultatele bune ale examenului de maturitate.

”Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2022 indică o creștere a rezultatelor pozitive obținute de candidați, ceea ce este un semnal bun pentru perspectivele sesiunilor de admitere la facultățile din mediul universitar românesc, care vor urma în vara și toamna acestui an. Deși s-au remarcat multe observații și comentarii publice încărcate cu un grad mare de scepticism, referitoare mai ales la scăderea numărului total de înscrieri în sesiunea iunie 2022 a examenului de bacalaureat, iată că rata de succes la examen a crescut cu 5,5% pe ansamblul tuturor promoțiilor, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani, conform rezultatelor publicate astăzi”, subliniază Marilen Pirtea.

Oficialul așteaptă o participare mai largă a candidaților la sesiunea de admitere la facultate din toamnă.

„Revenim la un scenariu optimist, după aceste rezultate la examenul de bacalaureat, care se vor confirma, cu siguranță, și în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, când așteptăm o participare mai amplă. Pe rezultatele anunțate astăzi, au promovat cu 2928 de candidați mai mult decât anul trecut, deși, este adevărat, numărul celor înscriși la examen a fost mai mic cu 7211 candidați față de anul trecut, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 73,3%, superioară cu 5,5% față de aceeași etapă din 2021 (când procentul a fost de 67,8%). Faptul că în această sesiune a examenului de bacalaureat se înregistrează cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani poate să echivaleze cu un semnal clar al ieșirii din bucla de anxietate și pesimism în care am fost cantonați în 2020 și 2021, din cauza restricțiilor pandemice”, apreciază rectorul UVT.

Cei care au obținut nota zece la bacalaureat, dar și olimpicii la diferite discipline vor beneficia de un statut special la admiterea la UVT.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

2 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

4 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

4 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

5 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

8 ore ago