Politica

Alin Nica promite răzbunare în “scandalul Dubai”. Arată cu degetul spre Sorin Grindeanu

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, le-a spus primarilor liberali din judeţ că le va “veni de hac” celor care au orchestrat în media scandalul de la Dubai, acolo unde a fost surprins într-o fotografie alături de un personaj din lumea interlopă. Nica este convins că în spatele acestui scandal ar sta ministrul Sorin Grindeanu, dar şi unii “colegi de-ai noştri”.

Mai întâi în Cancan şi apoi pe mai multe site-uri şi televiziuni naţionale, azi a izbucnit un imens scandal protagonist fiind preşedintele CJ Timiş şi al PNL Timiş, Alin Nica. El a fost prezentat alături de un personaj din lumea interlopă, Cristian Birlic, la o masă în Dubai. Birlic era intermediarul unei afaceri prin care un şeic din Emiratele Arabe Unite intenţiona să se asocieze cu CJ Timiş pentru construirea unui hub la Aeroportul Internaţional Timişoara. Din partea lui Nica, intermediar a fost consilierul său personal, Iosif Nicoară, poreclit “Borsetă”, care apare, la rândul lui în poză. De altfel, la începutul lunii martie, Nica anunţa această afacere, însoţind o postare pe contul său de Facebook cu o fotografie în care apărea cu Anyian Kutty, director al firmei Clarion. Singura problemă a lui Nica este că terenul pe care intenţiona să facă hub-ul este al Ministerului Transporturilor.

În urma scandalului, pe Grupul de WhatsApp al primarilor PNL din Timiş au fost postate mai multe articole şi clipuri video referitoare la această afacere. Scandalul a avut şi accente comice, Birlic fiind prezentat ca bun prieten cu Ţancă Uraganu, care i-a dedicat şi o manea. Solicitat de primari să aibă o reacţie la scandal, Alin Nica a spus că le va “veni de hac” celor care l-au orchestrat, dar şi celor care l-au pozat alături de Birlic. El le-a spus primarilor că principalul responsabil ar fi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar şi unii “colegi de-ai noştri”. Un edil i-a atras atenţia că primarii nu au fost în Dubai, astfel că ar putea fi “colegi” doar din CJ Timiş. De menţionat că în presă Nica a declarat că nu-l cunoaşte pe Birlic. Cel mai probabil el este convins că în spatele afacerii ar fi Grindeanu, fiindcă acesta a refuzat să transfere terenul de la aeroport de la minister la CJ Timiş, Mai mult, Grindeanu a afirmat că o astfel de afacere, asemănătoare cu aceea de la lacul Belina, ar deschide larg porţile la Jilava.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Demarează etapa a doua a probelor la rece pe rețeaua Colterm

Compania de termoficare Colterm continuă pregătirile pentru sezonul de încălzire 2024-2025 și demarează etapa a…

2 ore ago

Traficul rutier va fi restricţionat vineri pe un tronson al străzii Glad

Societatea Drumuri Municipale (SDM) anunţă că, în vederea finalizării lucrărilor pe strada Glad, pe tronsonul…

2 ore ago

Timișoara devine platou de filmare pentru un serial. Mai multe străzi din oraș se închid

Filmarea unui miniserial la Timișoara va face ceva deranj în traficul din oraș. Mai muște…

2 ore ago

Programul de acțiuni al TM 2023 s-a încheiat, la Budapesta, cu un triplu eveniment marca Pro Musica

Asociația care s-a ocupat de buna desfășurare a Timișoara Capitală Europeană a Culturii a încheiat,…

2 ore ago

Noaptea Campusului Deschis vine cu un „Catalizator” deosebit

Cea mai așteptată noapte la UPT. Noaptea Campusului Deschis va avea loc în data de…

3 ore ago

Corpul nou de clădire de la Școala Gimnazială din Calea Șagului e în procedura de recepție a investiției/FOTO

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale nr. 13, din Calea Șagului, e aproape de…

7 ore ago