Primăria Timişoara

Avem regulament nou pentru comerțul stradal. După lupte la baionetă și plescavița între Lațcău și Moșiu

Nu puteam să avem un plen fără clasicele ”gratulări” între cei care au devenit cei mai aprigi dușmani din consiliul local, Ruben Lațcău și Simion Moșiu. Acum, motivul demarării valului de epitete a fost aprobarea noului Regulament pentru desfășurarea comerțului stradal în Timișoara. Pentru conformitate, proiectul a trecut.

Activitatea de comerț stradal din Timișoara va funcționa acum pe baza unui nou regulament. Consilierii locali au aprobat marți seara noul regulament de comerț stradal, unul mult mai strict și restrictiv, dar care mai poate fi făcut mai bun.

Cel mai bine pregătit, cu lecția făcută, a fost Simion Moșiu, liberalul a avut vreo patru amendamente,  el știa (poate prea bine) cât trebuie să fie dimensiunea spațiului acordat unui solicitant, ce facilități poate deține. Contract pe cinci ani, suprafață de 18 metri pătrați, acces la apă curentă. Toate aceste date perfect de clare au fost momentul perfect pentru ca viceprimarul Ruben Lațcău să îl atace pe dușmanul său favorit, pe care l-a acuzat că este exponentul intereselor unei firme ”care vinde pleșcavița”.

Constat intervenția extrem de scandaloasă a domnului Moșiu, care face de râs acest consiliu local. Nu știu cine a putut urmări ce a citit domnul Moșiu. Mă face să-mi pun întrebarea cine i-a dat această foaie și dacă acest lucru nu trebuie să servească în regim extraordinar unui privat, probabil unul din zona pleșcaviței. Deși domnul Moșiu ar trebui să fie în interesul cetățenilor, se pune în slujba unui privat. Capacitatea dumneavostră de demagogie este infinită și depășește orice imaginație. Caragiale ar fi invidios”, a spus Lațcău.

De cealaltă parte, liberalul a replicat că nu toți cetățenii au bani ca și șefii din administrație, care iau salarii mari și mănâncă la restaurant. Dar le-a spus primarului și viceprimarului că nu vor mai avea unde să cumpere noaptea lapte la copiii mici, sifon sau ouă, dacă îi trimit nevestele noaptea să aducă aceste produse.

Și tonetele de plescavița sunt de utilitate publică, ca și chioșcurile de ziare, ca și fructele, ca și laptele, ca și ouăle, ca și sifonul. Aveți un copil și dacă soția vă trimite la 2 noaptea să luați lapte sunt curios de unde îl luați. Nu toată lumea își permite să mănânce mușchi de vită. Și studenții și pensionarii trebuie să se hrănească. Nu toată lumea primește comisioane de la societăți de stat. Hai să nu mai fim demagogi. Sunt cei care nu-și permit să dea 15 lei pe apă Evian”, a răspuns Moșiu.

Primarul Dominic Fritz s-a referit tot la societatea cu plescavița, spunând că nu e normal ca o firmă să facă tonete măcelărie pe stradă, în plus să plătească doi lei pe un teren public și nu o chirie la un magazin, ca și alți comercianți din domeniul alimentar.

Ceea ce e important este că actuala administrație a descoperit, în urma dezbaterii publice pe tema comerțului stradal, că e nevoie de mai multe locații pentru astfel de comerț, mai ales în cartiere.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Peste o mie de metri cubi de beton sunt turnați la Pasajul Solventul

În aceste zile, pe șantierul pasajului Solventul se lucrează la greu. Firma constructoare toarnă structura…

13 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a sărbătorit 80 de ani de la înființare/FOTO

Universitatea de Vest Timișoara a celebrat 80 de ani de la înființarea instituției de învățământ…

13 ore ago

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sorin Grindeanu, pe şantierul porţiunii cu tuneluri de pe Autostrada A1

Constructorul lotului lipsă din autostrada A1, Lugoj - Deva, celebra porțiune cu tuneluri pentru urși,…

17 ore ago

Cum se poate dezvolta comuna Dumbrăviţa printr-o colaborare cu UPT. Întâlnire între rectorul Florin Drăgan şi primarul Horia Bugarin

Zilele trecute, primarul comunei Dumbrăviţa, Horia Bugarin, s-a întâlnit cu rectorul Universităţii Politehnica, Florin Drăgan,…

17 ore ago

Progres vizibil la lucrările pentru viitorul Pasaj Solventul

Pe șantierul pasajului Solventul se  înregistrează un progres vizibil, afirmă viceprimarul Ruben Laţcău. El a…

18 ore ago