Social

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, la DNA Timişoara/Update. E oficial, fostul ministru e urmărit penal

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a ajuns la DNA Timișoara, luni dimineață, unde este audiat în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii DNA îl acuză pe Adrian Chesnoiu că s-ar fi implicat în trucarea unor concursuri de angajare.

“În perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, care era membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg, persoană de încredere a ministrului, o parte din subiectele la probele scrise la concursurile pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv în direcții județene ale ministerului. Subiectele ar fi ajuns apoi la patru candidați „agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective. De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. În urma intervenției ministrului, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale de 33.782 lei”, arăta DNA într-un comunicat de presă.

„ Când se va finaliza totul, v-am spus că eu nu sunt adeptul unei justiții televizate, că așa e normalitatea. M-am pus la dispoziția procurorilor, la final o să facem declarații”, a declarat Chesnoiu, la intrarea în sediul DNA.

În momentul deschiderii dosarului penal, Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și s-a suspendat din PSD.

Update. Chesnoiu, urmărit penal

În urma audierii care a vut loc la sediul DNA Timişoara, procurii anticorupţie au aunţat că a fost începută urmărirea penală în cazul lui Adrian Chesnoiu, pentru săvârşirea a două fapte de natură penală

“În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 544/VIII/3 din 23 iunie 2022, ca urmare a ca urmare a îndeplinirii condițiilor legale și constituționale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul CHESNOIU ADRIAN IONUȚ, în prezent deputat, iar la data faptelor având și funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni) și
– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”,
a transmis DNA, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago