Politica

Încăierare între tinerii PNL-işti şi PSD-işti din Timiş. Miza: şefia Inspectoratului Şcolar

Disputele dintre liderii PNL şi PSD din Timiş au ajuns şi la nivelul organizaţiilor de tineret. După ce TNL Timiş a cerut “demisia de onoare” a şefei IŞJ Timiş, Aura Danielescu, cei din TSD Timiş contraatacă arătând că mai bine ar cere demisia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Într-un articol publicitar, TNL Timiş a solicitat “demisia de onoare” a şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean, Aura Danielescu (PSD). Motivul, în acest an niciun liceu din Timiş nu s-a aflat în topul celor mai bune 20 de licee din ţară, după rezultatele obţinute la bacalaureat. Mai mult, tinerii liberali spun că şcolile din judeţ ar fi prost gestionate, arătând cu degetul tot spre Danielescu.

Cei din TSD Timişoara au reacţionat imediat, întrebând de ce liberalii nu i-au ceut demisia şi lui Marin Popescu (PNL), fostul şef al IŞJ, în 2020, când au fost înregistrate aceleaşi rezultate.

“În 20 martie 2020, Marin Popescu (PNL) a fost numit în funcția de inspector școlar general. Câte licee din Timiș s-au aflat în anul 2020 în primele 20 de licee din țară? Niciunul. Ciudat sau nu, dar TNL Timiș nu i-a cerut demisia inspectorului școlar general, Marin Popescu. În 11 martie 2022, Aura Danielescu (PSD) a fost numită în funcția de inspector școlar general, iar TNL Timiș îi cere demisia pentru faptul că, la fel ca în 2020, niciun liceu din Timiș nu se află în primele 20 de licee din țară”, se arată într-un comunicat de presă al TSD Timişoara.

Tinerii social-democraţi îi acuză pe colegii lor de alianţă de ipocrizie. Mai mult, ei arată că, dacă sunt probleme în învăţământ, ar trebui să ceară demisia ministrului Educaţiei, membru PNL

“Ce concluzie tragem? Ipocrizia rămâne la ea acasă. Le recomandăm celor din TNL Timiș să lase educația pe mâna profesioniștilor și să se concentreze pe ce știu ei să facă cel mai bine, respectiv pe pumni, picioare, înjurături și alte cele.

P.S: Inspectoratele şcolare judeţene, fiind servicii publice deconcentrate, aplică politicile şi strategiile Ministerului Educației. Dacă nu sunteți mulțumiți de aceste politici și strategii, știți cui să-i cereți demisia”, încheie cei din TSD Timişoara.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

O oră ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropoliul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

2 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

9 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

12 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

12 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

15 ore ago