Primăria Timişoara

Primăria Timișoara dorește să extindă Școala Generală 7

Primăria Timișoara pregătește proiectul „Extindere corp clădire C1 la Școala Generală nr. 7, str. I.I. de la Brad, nr. 2, Timișoara, jud. Timiș”. Se dorește extinderea unui corp vechi de clădire, prin adăugarea unui nou imobil cu trei etaje, care să aducă 17 săli de clasă în plus, un amfiteatru, o sală multifuncțională, un atelier, cabinete, grupuri sanitare și alte amenajări și dotări.

Cu fiecare investiție creștem capacitatea și îmbunătățim calitatea infrastructurii de învățământ din Timișoara. Gimnazială 7, la fel ca multe alte școli, nu dispune de destul spațiu pentru numărul mare de copii care frecventează această școală. Faptul că există o cerere mare pentru învățământul timișorean, chiar din zonele învecinate Timișoarei ne amintește de interesul care există pentru serviciile educaționale din oraș”, a spus viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Școala Gimnazială nr.7 „Sf. Maria” din zona Calea Lipovei este una dintre unitățile de învățământ timișorene pentru care este nevoie de extinderea spațiilor și realizarea de noi amenajări. Având 1929 ca an de înfiinţare a Şcolii Primare Nr. 12, din Timişoara Vii, micuța școală de cartier s-a transformat de-a lungul timpului. La 1 septembrie 1971 cuprindea patru clădiri și îi era arondată cea mai mare circumscripţie şcolară din oraş, care cuprindea cartierul ,,Între Vii”, care se întindea de la calea ferată, la est, până la Calea Aradului, la vest, pentru ciclul gimnazial fiind cuprinsă şi Dumbrăviţa. Ca urmare a începerii construcţiilor de blocuri, numărul elevilor a crescut în fiecare an şi şcoala a devenit neîncăpătoare.

În prezent, la Școala Gimnazială nr.7 învață 1547 de elevi.

Pentru a crește spațiile destinate educației, Primăria Timișoara dorește realizarea în această școală a unui obiectiv de investiții care să vizeze extinderea unui corp vechi de clădire, prin adăugarea unui nou imobil cu trei etaje, care să aducă 17 săli de clasă în plus, un amfiteatru, o sală multifuncțională, un atelier, cabinete, grupuri sanitare și alte amenajări și dotări.

În acest moment proiectul a ajuns doar în faza de stabilire a unei firme care să facă proiectul tehnic.

Conform contractului de servicii, executantul va realiza Proiectul Tehnic, obținerea avizelor și va asigura asistența tehnică pe tot parcursul execuției. Valoarea estimată a contractului de proiectare: 216.000 de lei, fără TVA, durata fiind de 90 de zile.

La termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele care doresc să execute servicii de proiectare (faza Proiect Tehnic) aferente s-au înscris doi ofertanți etapa următoare fiind analizarea ofertelor.

Valoarea estimată a obiectivului de investiții va fi stabilită prin Proiectul Tehnic, iar finanțarea se va face prin alocare de la bugetul local.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago