Primăria Timişoara

Primarul Timișoarei cere constructorului care reabilitează Calea Bogdăneștilor să finalizeze intersecția cu bulevardul Cetății/FOTO

Dominic Fritz insistă la constructorul care se ocupă cu lucrările de pe Calea Bogdăneșilor, pentru a finaliza intersecția cu bulevardul Cetății, altă lucrare importantă care ține blocată circulația în zonă de mai multă vreme. Acum, în intersecția amintită se lucrează la înlocuirea conductei magistrale de alimentare cu apă a orașului.

De la Balta Verde până la pasajul Solventul, dar și spre strada Gheorghe Lazăr, întreaga circulație rutieră este dată peste cap, cea a tramvaielor e oprită complet, iar cea rutieră puternic afectată din cauza intersecției din zona unde se întâlnesc șantierele de pe Bogdăneștilor și Cetății. Municipalitatea este conștientă de acest lucru, iar primarul Dominic Fritz ne arată că administrația pe care o conduce e preocupată, face, iar el spune că a insistat personal pe lângă constructorul de pe Bogdăneștilor, să finalizeze lucrările în intersecția amintită.
”I-am cerut constructorului să trateze cu maximă seriozitate șantierul de pe Bogdăneștilor care afectează mii de timișoreni care locuiesc în zonă. Am insistat că e extrem de important să finalizăm intersecția cu Cetății cât se poate de repede – linii de tramvai, semafoare, carosabil. Lucrarea avansează și a început schimbarea ultimei conducte vechi din intersecție. Conducta din poze face parte din magistrala de apă a Timișoarei și va fi reabilitată așa cum sunt și celelalte rețele edilitare din acest proiect. Dincolo de intersecție, pe segmentul până la Alexandrescu, se lucrează acum la terasamentele pentru fundația liniei. La finalizarea proiectului, tramvaiele vor putea vira de pe Cetății pe Bogdăneștilor și vor circula pe o linie dublă înierbată, în axul bulevardului”, a anunțat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 minute ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

11 minute ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

31 de minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

3 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago