Sport

Succes românesc la Montevideo pe filieră timişoreană

Naţionala de rugby a României a învins selecţionata Uruguayului, cu scorul de 30-22 (17-3), duminică, într-un meci test desfăşurat la Montevideo. Jucătorii Timişoarei au fost decisivi în obţinerea victoriei.

România a început în forţă partida de pe Stadionul Charrua şi a marcat un eseu în minutul 5, prin noul jucător al Timişoreai, Alexandru Bucur, transformat de Gabriel Rupanu (7-0). În minutul 13, România a rămas în 14 jucători după ce Tudor Butnariu a primit cartonaş roşu pentru placaj periculos. Pentru a putea lega grămezile şi a avea jucător de linia 1, pe teren a intrat Eugen Căpăţână (timişoreanul revenind la naţională după mai bine de un an, după ce a fost accidentat tot în tricou Stejarilor) în locul lui Johan van Heerden. Deşi în inferioritate numerică pe teren, ”stejarii” au reuşit al doilea eseu, în minutul 19, prin Gabriel Rupanu, care a reuşit şi transformarea.

Diferenţa a crescut pe tabela de marcaj la 17-0, după ce Rupanu, jucătorul Timişoarei şi omul meciului a transformat o lovitură de pedeapsă (33). Los Teros au reuşit în finalul reprizei primele lor puncte, prin Felipe Berchesi, din lovitură de penalitate, scorul pauzei fiind 17-3 pentru România.

Uruguayenii au avut un început foarte bun de repriză secundă, reuşind un eseu prin Santiago Civetta (17-8), într-un moment în care pe teren se mai aflau 13 ”stejari” (Mihai Lămboiu primise cartonaş galben). a revenit la un avantaj de 12 puncte, după o penalitate fructificată de Gabriel Rupanu (20-8).

Gazdele au avut în continuare minute bune de joc şi au reuşit două eseuri consecutive, prin Manuel Ardao (56) şi Rodrigo Silva (58), ambele transformate de Felipe Berchessi, trecând la conducere, 22-20.

Finalul a aparţinut echipei antrenate de Andy Robinson, care au înscris dintr-o lovitură de pedeapsă prin Rupanu (23-22), iar apoi au reuşit o încercare prin Cristi Boboc, transformată de Vlădut Popa, scorul final fiind de 30-22 pentru România.

Duminică 17 iulie, la ora 21:35 (în direct pe Prima Sport 2) va avea loc a doua întâlnire dintre cele două echipe, al Montevideo.

Sursa foto: digisport.ro

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

9 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

13 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

13 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

14 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

14 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

14 ore ago