Sport

Tenis de cea mai bună calitate la Internaționalele României de juniori de la Tivoli FOTO

A 26-a ediție a Deltatel Tivoli Trophy s-a încheiat astăzi pe frumoasa arenă Tivoli de lângă Pădurea Verde. Peste o sută de jucători din 21 de țări s-au întrecut în cel mai important turneu de juniori din România, cunoscut și ca Internaționalele României U18.

Marea câștigătoare a competiției a fost dobrogeanca Carmen Andreea Herea, care cu un tenis de bună calitate, a învins atât în finala de simplu, 6-2, 7-6 cu Teodora Kostic din Serbia, cât și în finala de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Stefania Bojică, 6-3, 6-4 în ultimul act cu slovacele Salma Drugdova și Lucia Hradecka.

La băieți s-a impus Zoran Ludoski, un sârb care vrea să îi calce pe urme lui Novak Djokovic, cel care astăzi s-a impus a 7-a oară la Wimbledon. Zoran nu a pierdut niciun set la Tvoli, iar în finală l-a învins pe ucraineanul Semen Aginskiy, 6-4, 6-2. În competiția de dublu a băieților au câștigat Andrea Meduri și spaniolul Felipe Virgili Berini după 6-4, 6-3 cu Fabio Nestola/Vuk Radjenovic (Marea Britanie/Serbia).

Constantin Mîrtea administrează baza Tivoli

Cocheta bază sportivă Tivoli continuă să producă juniori buni și în continuare aici existând o tradiție în a crește campioni. După plecarea lui Oidiu Pop în Spania, cel care a construit baza, acum de ea se ocupă cu multă pricepere cunoscutul om de tenis Constantin Mîrtea. Acesta, prin clubul său, Tenis Club Aryana și în colaborare cu Federația Română de Tenis va organiza în următoarea perioadă trei turnee puternice pentru copii. El a reușit să aducă o serie de antrenori importanți, printre care și Dragoș Mîrtea, fost multiplu campion național și internațional și numărul 20 în clasamentul juniorilor. Pe lângă aceștia, la turnee vin și sponsori care se implică în dezvoltarea acestui frumos sport în România.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

13 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

13 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

14 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

15 ore ago