Klaus Vaterland

Apocalipsa după părerea lui Tabără

Când viceprimarul Cosmin Tabără s-a întrebat apocaliptic ce-o să se întâmple cu Timișoara după mandatul lui Dominic Fritz, la capătul unor proiecte gândite de edilul liberal de dinainte și după o totală lipsă de creativitate din vremea useriștilor, pentru moment am intrat în panică. Eu pe dumnealui mă bazam, iar când am văzut că și dumnealui e cumva panicat, mi-a zis că trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău pentru Timișoara. Ce-o să mai vedem noi la capitolul dezvoltare după ce magistralele Cetății, Vidrighin, Bogdăneștilor vor fi gata? Fără bazine de înot, fără săli de sport și stadioanele din aria de acțiune și investiții municipală, ce-o să ne facem? A intrat și candidatul Tabără în pană de idei?

Filosoful ar zică că am belit-o, dar pentru un politician e un act aproape sinucigaș să se plângă că n-are ce munci dacă va câștiga alegerile. Să avem atâtea așteptări de la candidații liberali ce vor conduce după „neisprăvitul” ăsta de Fritz și să vină dl. Tabără să ne arate implacabilul e cea mai mare deziluzie trăită după ce am aflat că Alin Nica l-a trădat pe Florin Câțu. Norocul nostru, căci nu ne-a abandonat norocul, este că dacă pleacă Fritz, atunci sigur vine Nicolae Robu. Iar Nicolae Robu nu vine cu mâna goală. Pe el n-o să-l auzi că nu are la ce lucra dacă revine primar. Da, zice că Fritz nu are proiecte, dar n-o să-l auzi niciodată pe Nicolae Robu că el, „fanaticul muncii”, „neobositul”, nu are vreo 96 bucăți în sertarele de la catedra universității.

Imi și imaginez cum va fi. În prima fază va zice că va termina sala polivalentă a Universității Politehnica, concept tot al dumnealui de vreo două decenii încoace. Ba mai mult, va garanta că fiind de aceeași culoare politică cu premierul rotativ, marea sală polivalentă și marele stadion vor fi gata în primele lui două noi mandate.  Apoi ne va asigura că va tăia din temelie orice conexie a unor „grupuri de interese” cu aparatul primăriei, da, cu aceleași grupuri care așteaptă cu nerăbdare revenirea dumnealui la conducerea primăriei. Despre interlopi nu mai încape vorbă, fiind cunoscut faptul că Nicolae Robu nu suportă manelele.

Dar ce mari proiecte ne va mai aduce Nicolae Robu? Asta să ne fie ultima grijă. Le va termina tot pe-ale lui, pasajul Solventul, apoi podul, metroul sau trenul suspendat deasupra bulevardului Rambla și aquaparcul fraților Cristescu. Va fi cald și ieftin în apartamente, spitale și în școli, nu ca pe vremea lui Fritz. Partea socială, cum să nu?! Va lua impozite de la timișorenii bogați și va plăti gazul de opt ori pentru Colterm. Găsește soluții și pentru sport, căci îl doare inima pentru rușinea de fotbal din Timișoara. Curățenie va fi. Dacă va avea contract cu vreo firmă de salubrizare, cu siguranță Timișoara nu va mai sta un an mizerabilă ca pe vremea lui și ca-n primii ani ai lui Fritz.

Proiecte? Habar n-am de proiecte, dar dacă ar avea un lapsus la un moment dat, viitorul primar liberal l-ar putea scoate din pălărie pe Chiș Culiță și să vedeți câte proiecte are acesta! Sau dl. Răvășilă, sau doamna Aurelian! Nu, fără Ionuț Nasleu, căci până și Nicolae Robu are o limită, doar a zis că atunci l-a luat cu el doar să-i care bagajele în concediu, nu pentru vreo substanță creativă. Va fi o armonie cum nu s-a mai pomenit și doar lumea știe cât de bine merge o instituție în care sindicatul va nutri o prietenie durabilă cu conducerea. Sau când majoritatea face treabă bună împreună cu opoziția în interesul cetățeanului. Să ne spună Radu Țoacă cum va fi.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

26 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

O oră ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago

Medalii de argint obținute de atleții Politehnicii Timișoara, la Naţionalele de alergare montană

Atleții Politehnicii Timișoara au fost la înălțime și la Campionatul Național de alergare montană, distanță…

3 ore ago