Ziaristu' de terasă

O poveste conspiraţionistă. Cum l-a transformat „grupul de interese” al lui Fritz pe Robu în principalul agent electoral al actualului primar

Fiindcă tot are românul un neostenit apetit pentru teorii conspiraţioniste, am găsit şi eu una şi nu m-am putut opri ca să nu o fac publică. Mai ales că e vorba de un subiect în mare vogă. Aşadar, se face că „celebrul” „grup de interese” din jurul lui Dominic Fritz de care tot vorbeşte Nicolae Robu necontenit de aproape doi ani, la care au aderat şi George Soros, BND, CIA, probabil Mossad, a intrat într-o oarecare angoasă. Şi asta fiindcă există unele temeri că Fritz nu va mai obţine un nou mandat de primar. Ce era de făcut?   

Astfel că s-a pompat o groază de bani în nişte consultanţi politici care să ofere o soluţie prin care Fritz să-şi continue treaba pe CD Loga nr 1. Nu am înţeles dacă sunt aceeaşi consultanţi despre care Robu spunea că au fost plătiţi cu două milioane de euro în campania electorală din 2020 sau au fost aduşi alţii. După numeroase brainstorming-uri, focus grupuri şi alte tehnici de cercetare a pieţei, consultanţii au făcut marele anunţ: „Evrika!”. Iar concluzia a fost că singura soluţie sigură pentru ca Fritz să obţină un nou mandat este ca să candideze şi fostul primar Nicolae Robu. O soluţie cu un grad de succes de 99,9%, au garantat consultanţii, atât de siguri de ei, încât şi-au pus gaj onorariul.

Soluţia teoretică existând, mai trebuia pusă în practică. Respectiv, cum îl poţi face pe Robu să candideze. Iar asta era treaba „grupului de interese”. Normal, principalul demers era să-i gîdili incomensurabilul ego şi să-i transmiţi, cu multă persuasiune, prin diverse canale, că „timişorenii îl vor”, că a fost cel mai bun primar al Timişoarei din toate timpurile etc, etc. Ba i s-a spus că, dacă va fi din nou primar, Martin Scorsese, impresionat de cum şi-a jucat propriul rol în filmul românesc, „Odată pentru totdeauna”, vrea să-l introducă în viitorul său proiect. (Fie vorba între noi, pelicula menţionată este cel mai prost film pe care l-am văzut vreodată, şi am văzut multe filme. Scuza e că am avut o curiozitate imbecilă de-a vedea un film despre Timişoara.) Ba, chiar şi cei din Rolling Stones, fascinaţi de piesa „Ca marea”, vor să-l ia în viitorul turneu, dacă ajunge primar. Başca, va putea să dea din nou Z.E.C.E. goluri pe meci!

Dominic Fritz si Nicolae Robu

Apoi să-i livrezi poveşti cu „ilegalitatea crasă” în care s-a aflat Fritz când a câştigat alegerile. Fără acea „ilegalitate”, Robu era primar. De asemenea, să-i împui capul cu conspiraţiile planetare care l-au făcut pe Fritz primar. De aici un singur pas, chestie de rafinament, să-l pui pe Robu să-şi îmbrace singur şuba naţionalismului de grotă, ca lucrurile să fie sigure într-un oraş precum Timişoara.

Ei bine, misiune îndeplinită! Toate acestea au avut efectul scontat, iar Robu a luat decizia „istorică” de-a candida. Susţinut de un partid sau independent, el este hotărât. Iar Fritz poate deja să pună şampania la rece. La fel „grupul de interese” din jurul său, alături de Soros, BND, CIA, probabil Mossad. Şi încă o dată, vorba lui Robu, deciziile au fost luate în altă parte, dovadă clară că România este o „colonie” a străinilor. Cam asta ar fi povestea conspiraţionistă privitoare la viitoarele alegeri locale.

Varianta scurtă, periată de orice alegaţii conspiraţioniste, are aceeaşi concluzie. Respectiv, Robu este cel mai bun agent electoral al lui Fritz, iar înscrierea sa în competiţie, pe listă de partid sau independent, îi facilitează actualului primar obţinerea unui nou mandat. Şi nu trebuie să fii mare analist politic să observi acest lucru cât se poate de banal.

 

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

47 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

60 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

5 ore ago