Primăria Timişoara

Precizările primarului în cazul teraselor ridicate: una dintre acestea folosea apa de la sistemul de irigații al municipalității

Sunt zeci de terase care funcționează corect, vorbim despre 95% dintre aceste locații care nu au probleme, a revenit cu precizări primarul Timișoarei, în cursul zilei în care patru asemenea stabilimente au fost încărcate de oamenii municipalității, devenind istorie. Mai mult, una dintre aceste terase se branșase chiar, desigur ilegal, la sistemul de irigare al peluzelor orașului, mai spune edilul șef.

Dominic Fritz și-a început ziua anunțând demolarea a patru terase care funcționau ilegal pe domeniul public, iar decizia de ridicare a acestor terase a fost bine primită de opinia publică, având în vedere că cele patru locații nu erau deloc în legalitate.

Nu e normal ca aproape toată lumea să respecte legea și unii, puțini, să fie mai șmecheri.

”Avem zeci de terase în Timișoara care s-au autorizat, care plătesc taxă pentru ocuparea domeniului public. Din păcate sunt câteva terase care nu au obținut autorizație, din motive diferite. Patru am ridicat joi, după luni de somații, de amenzi. Au sfidat legea și de aceea am luat această măsură, de a ridica mobila și tot ce ține de terasa respectivă. Este obligația mea ca primar să eliberez domeniul public atunci când este ocupat ilegal (…) E foarte clar, atunci când îți spunem o dată, de două ori, de trei ori, «Te rog, ia-ți bunul tău de pe proprietatea mea», și omul nu reacționează, atunci trebuie să acționăm noi”, a oferit explicații suplimentare pentru situația apărută, Dominic Fritz.

Pe lângă că funcționau ilegal, una dintre terase chiar se branșase ilegal la sistemul de alimentare cu irigare apă al orașului.

”Aproape toate terasele din centru au făcut ce trebuia să facă, doar acești patru proprietari nu. Acum am constatat că o terasă s-a și branșat ilegal la sistemul de irigații și de acolo și-a luat apă. Vorbim despre fapte penale pe care le-am descoperit și care vor avea urmări”, a mai declarat Fritz.

Fiecare dintre cele patru cazuri e unul diferit.

”Cazurile sunt diferite. Unii nu au depus efectiv cerere de autorizație, în cazul altora cererile nu au fost conforme cu regulamentele. Nu este niciun război, este o normalitate. Legea trebuie respectată. Punct. Cred că efectul va fi că toți ceilalți – repet, 95% dintre proprietarii de terase din Timișoara respectă legea și chiar m-au acuzat că de ce nu tratez pe toată lumea egal – vor înțelege că aceste regulamente nu sunt de joacă. Legea nu este facultativă, ci obligatorie. Noi, ca primărie, avem și pârghiile să facem ca legea să fie respectată”, a încheiat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an…

11 ore ago

STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false…

12 ore ago

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat…

14 ore ago

Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii

Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători…

14 ore ago

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise…

14 ore ago