Primăria Timişoara

Școala Generală 30, nevoită să accepte copii noi, chiar dacă nu mai are locuri. Primarul Fritz ar trimite elevii la alte unități școlare

Deși ar vrea să trimită în altă parte, la alte școli, conducerea Școlii Generale 30 din Timișoara nu o poate face, spațiul fiind limitat, legislația fiind de partea copiilor. Copii care nu ar avea părinți de Timișoara, ci veniți din Caraș, Gorj sau Mehedinți, care au viză de reședință în noul oraș unde trăiesc, dar nu ar avea și domiciliul stabil aici, spune conducerea școlii!

În ultimii cinci ani, la școala din Cartierul Soarelui au fost formate 11 clase pregătitoare. Chiar dacă nu ar mai fi spațiu în clase, unitatea școlară este nevoită să înscrie copiii. Și chiar dacă părinții sunt doar…flotanți total legali.

Procedura asta ne spune. Metodologia de înscriere permite părintelui să-și înscrie copilul și cu reședință nu numai cu domiciliul stabil. Și atunci o clasă și jumătate, două sunt cu flotant. Noi punem numărul mare de elevi pe seama dezvoltării urbanistice a zonei. Ne uităm în jur și vedem că în ultimii doi ani au fost construite șase blocuri, în care majoritatea familiilor sunt tinere și au copii. Majoritatea părinților nu sunt din Timiș. Sunt din Caraș, Gorj, Mehedinți, lucru pe care l-am observat și în Moșnița, în comuna limitrofă. Mi se pare firesc să-și aducă la școală copiii în proximitatea locului de muncă”, a conform directorului de la Generală 30.
Deocamdată nu sunt probleme cu cadrele didactice, toate aceste clase pregătitoare sunt  acoperite cu învățători
La toate cele 11 clase avem învățători, opt sunt titulari, iar doi sunt suplinitori, sunt absolvenți de anul acesta, noi avem mare nădejde că aceste două învățătoare vor rămâne în continuare”, a mai declarat Mihaela Șora.
Nu doar la Generală 30 se mărește școala. Potrivit primarului Dominic Fritz, în total, în Timișoara, se lucrează la amenajarea a 82 de noi săli de clase, care tot insuficiente sunt.

Nevoia de a înmatricula elevi noi la o școală de cartier și nu la alta, chiar dacă nu mai sunt locuri i se pare exemplu de legislație aberantă primarului Dominic Fritz.
Aici este și un exemplu cât de aberantă este legislația, să nu existe o cale să oprim înscrierile la un anumit număr de elevi. Trebuie să acceptăm nelimitat elevii dacă părinții au domiciliul sau reședința în circumscripția școlii și asta înseamnă că s-a dublat numărul de elevi, de la un pic peste o mie la peste două mii, cum suntem acum. Bineînțeles că niciodată nu vom putea construi atât ca acest număr să crească la infinit. Deci avem nevoie de schimbări legislative să putem limita numărul elevilor într-o școală pentru că avem alte școli în Timișoara unde sunt locuri. Susținem și respectăm și dorința părinților, dar totuși avem și niște limite fizice”, consideră Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago