Consiliul Judeţean Timiş

Soluții ieftine pentru gazul Colterm? CJ Timiș vrea declararea de utilitate publică și de interes județean a conductelor construite de Transgaz în județ

CJ Timiș propune declararea a două investiții majore Transgaz ca fiind de interes județean. Miza acestei solicitări este începerea lucrărilor încă din acest an, spun cei de la Consiliul Județean Timiș.

Cererea a venit din partea Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, iar CJT ar urma să se implice în proiectul de construire a două conducte de transport gaze de maximă importanță pentru Timișoara și sudul județului. Astfel, pentru accelerarea obținerii ultimelor avize necesare, CJ Timiș dorește declararea de utilitate publică și de interes județean a construirii conductelor de transport gaze naturale și a Stației de Reglare și Măsurare – SRM Timișoara I – SRM Timișoara III și Timișoara – Deta – Denta – Moravița, acestea fiind, de fapt, obiective de investiții ale Transgaz. Pentru asta, mâine, 31.08, în plenul CJT supune votului consilierilor județeni două proiecte de hotărâre pe această temă. Aprobareaproiectelor va scurta timpii de finalizare a documentației, astfel încât lucrările efective să înceapă încă din acest an.
Noi rezolvăm cu conducta, Colterm să aibă dorința și capacitatea de a pune în aplicare planul prin care societatea să fie direct branșată la sistem, spun cei din administrația județeană.
Conducta SRM Timișoara I – SRM Timișoara III reprezintă o șansă imensă pentru ca timișorenii abonați la Colterm să beneficieze de facturi mai mici la încălzire, în condițiile în care aceasta va trece la doar câteva sute de metri de societatea de termoficare. Conectarea directă la noua conductă va implica achiziționarea de gaz mai ieftin. Trebuie menționat că acest demers din urmă implică doar voința și capacitatea Colterm de a-l pune în aplicare”, anunță CJT.
Conducta Timișoara – Deta – Denta – Moravița va rezolva problema alimentării zonei de sud a județului, unde vechea rețea se află într-o stare deosebit de degradată. Investiția va asigura astfel gaz pentru zeci de mii de timișeni la parametri normali și fără riscul întreruperii furnizării.
Am răspuns rapid și pozitiv solicitării Transgaz. La doar o săptămână de la adresa lor, am definitivat proiectele de hotărâre necesare. Mâine, acestea vor intra la vot. Am speranța că vor fi aprobate fără reținere, având în vedere importanța demersului. Practic, urgentăm intrarea conductelor în construcție, probabil chiar din acest an”, a declarat președintele CJ, Alin Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

9 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

16 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

18 ore ago