Sport

Dumbrăviţa a câştigat după un meci echilibrat la Periam în Cupa României

CSC Dumbrăviţa a debutat cu dreptul în ediția 2022/2023 a Cupei României. Calificați direct în Turul 3, băieții în alb-verde au reușit o victorie astăzi, 1-0, în deplasare, la formația de Liga a III-a Avântul Periam, grupare care trecuse două tururi pentru a ajunge aici.

Meciul s-a desfășurat sub semnul echilibrului, ambele combatante având ocazii importante de a marca. Plasa s-a scuturat însă doar o singură dată, în minutul 37, atunci când căpitanul Răzvan Ghinescu a centrat de pe dreapta, iar tânărul Patrick Pașcalău a înscris cu o lovitură de cap. Este primul gol marcat într-un meci oficial pentru Dumbrăviţa de atacantul în vârstă de 16 ani, care a avut o prestație apreciată și în ultimul meci de campionat, cu Unirea Slobozia.

Grație succesului de azi, de la Periam, trupa de la Pădurea Verde se califică în faza play-off a Cupei României, ultima înaintea începerii fazei grupelor. În runda următoare, pe lângă cele 24 de câștigătoare din Turul 3, vor intra în competiție și cele mai slab cotate opt echipe din Superligă.

Pentru CSC urmează o deplasare dificilă în campionat, pe terenul unei alte nou-promovate, Minaur Baia Mare. Partida din Maramureș contează pentru etapa a 7-a a Ligii a II-a și va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 11.00.

Avântul Periam (antrenor Sorin Bălu): Voinea – Mureșan (cpt.), B. David, Mitrea, Gălățan – Gașpar, Pițuc (77, Ologu), Mager (83, Popescu), Kuhn (68, Viașu) – Siminiceanu, Sîntean

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Mikloș – Bura-Koț, Gîsă, Bain – Tismonar, Olaru, Tănase (85, Martinov), L. Bodri (85, D. Popa), Ghinescu (cpt.) – Paulevici (62, Simon), Pașcalău (70, Curea)

La final, antrenorul echipei Dumbrăviţa, Cosmin Stan, a declarat: „Aveam mare nevoie de acest joc, de această victorie, de această calificare pentru ceea ce urmează în campionat. Poate dacă nu aveam aceste rezultate negative în Liga a II-a, nu aș fi pus atât preț pe meciul de Cupă, deși e clar că am fi venit să ne calificăm. Dar poate că ar fi jucat mult mai mulți tineri. Așa, am avut nevoie de calificare pentru moralul nostru. Chiar dacă am obținut-o la limită, cred că e o victorie foarte importantă pentru noi. Atitudinea a fost așa cum mi-am dorit, iar față de alte meciuri ne-am organizat bine. În plus, am avut foarte multe ocazii și aici e nemulțumirea legată de meciul de astăzi. Am tratat cu foarte mare superficialitate cele cinci-șase ocazii imense pe care le-am avut. E mai greu să ratezi din asemenea poziții”.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

3 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

3 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

4 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

5 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago