Social

Maşini ridicate, şoferi amendaţi! Nu opriţi, nu parcaţi pe străzile pietonale

Oprirea și staționarea autovehiculelor în zona pietonală, dar și pe scuaruri ori insule de dirijare a circulației sunt interzise. În ultimul timp s-au dat 197 sancțiuni, iar 17 autovehicule au fost ridicate de polițiștii locali.

Poliția Locală Timișoara reamintește conducătorilor auto că de la începutul acestei luni s-a trecut la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în zona pietonală a municipiului Timișoara, ca urmare a modificărilor aduse HCL 371/2007, prin care este reglementat acest aspect. Actualizarea legislației locale pe această linie a venit în urma constatărilor din teren, mai exact a numărului mare de sancțiuni aplicate în această zonă, dar și a faptului că OUG 195/2002 nu prevede posibilitatea ridicării autovehiculelor din privind zonele pietonale.

Astfel, în ultimele două săptămâni, de la intrarea efectivă în vigoare a acestei măsuri complementare, au fost aplicate un număr de 148 sancțiuni contravenționale pe străzile dedicate pietonilor, din zona centrală, fiind dispusă ridicarea unui număr de 17 autovehicule.

Cele mai multe situații de acest gen au fost constatate pe străzile Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Augustin Pacha și Emanuil Ungureanu. Potrivit HCL 371/2007 modificată, astfel de fapte se sancționează cu amendă între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice și între 1500–2000 lei pentru persoanele juridice.

Totodată, în modificarea menționată a fost introdusă și prevederea conform căreia este interzisă oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor, care se sancționează cu amenzi între 600-1200 lei pentru persoanele fizice și 1500–2000 lei pentru persoanele juridice. La acest capitol, au fost aplicate un număr de 49 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pe str. Coriolan Brediceanu, Bdul Revoluției 1989 și Bdul Dâmbovița.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

7 minute ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

12 minute ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

51 de minute ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

2 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

2 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

5 ore ago