Sănătate

Ministrul Sănătății spune că în această toamnă școlile nu se vor închide din cauze medicale

Școlile vor rămâne în continuare deschise, nu se pune problema închiderii din cauza unor probleme medicale, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Timișoara. În perioada precedentă această situație a apărut pentru că sistemul medical nu era pregătit pentru asemenea situații, dar acum serviciile ambulatorii au fost dezvoltate, a mai spus Rafila.

Ministerul Sănătății a elaborat o serie de recomandări, valabile atât pentru protecția la coronavirus, dar și la cel al gripei. Pentru gripă se prevede un sezon cu mai multe probleme în această toamnă.

”La începutul acestui an am elaborat un set de recomandări pe care le-am transmis Ministerului Educației, a fost distribuit Inspectoratelor Școlare, directorilor de unități de învățământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toții la îndemână. Aceste măsuri sunt universale, previn și infecția cu coronavirus, previn și gripa pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2-3 ani și nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reușit să mențină școlile deschise”, a declarat ministrul Sănătății, vineri, la Timișoara.

Școlile rămân deschise, ca și activitatea economică.

”Vă rog să remarcați faptul că în anul 2022, practic, în ciuda vremurilor pandemice valul 5 și 6, școlile nu au fost închise pentru că abordarea nu a fost legată de numărul de cazuri, ci de capacitatea sistemului medical de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experiență, e bine să continuăm cu acest model de bună practică care și-a dovedit valabilitatea, a ținut școlile deschise, economia deschisă și viața socială deschisă”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

4 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

8 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

13 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

13 ore ago