Politica

Raoul Trifan, pe marginea OUG din energie: “România va avea de pierdut, mai puțin PSD”

Ordonaţa Guvernului privind plafonarea preţurilor din energie va avea ca efect creşterea inflaţiei şi degradarea economiei, afirmă senatorul USR de Timiş Raoul Trifan. El susţine că singura soluţie în acest domeniu rămâne reducerea TVA la 5% şi eliminarea altor taxe.

Guvernul a adoptat, pe 1 septembrie, o Ordonanţă de Urgenţă  pentru plafonarea facturilor la energie, act deja foarte contestat, având şi riscul de-a încăla legilslaţia europeană. Senarorul USR de Timiş Raoul Trifan afirmă că această OUG este încă o dovadă a incompetenţei actualei coaliţii guvenamentale.

“Guvernul PNL-PSD-UDMR ne arată din nou cât este de incompetent și de sfidător la adresa românilor. Un lucru este cert, românii vor fi cei care vor avea din nou de suferit! La 1 septembrie actuala guvernare a României a adoptat, fără dezbatere publică, o nouă Ordonanță de Urgență defectuoasă care va genera creșterea prețurilor la energie”, arată Trifan.

El afirmă că prin taxarea companiilor din domeniul energiei se determină, indirect, mărirea prețurilor pentru consumatori, creșterea inflației, degradarea economiei și alungarea investitorilor.

 “România va avea de pierdut, mai puțin PSD, care va avea acces, prin ministerul Finanțelor, la niște bani luați cu japca din prețul energiei neplafonat, achitat de companii. Lăsați banii în buzunarele românilor! USR susține în continuare reducerea TVA-ului pe energie de la 19% la 5%, eliminarea altor taxe din factură și creditele fiscale pentru toate întreprinderile românești. Acest tip de soluții au produs efecte benefice pentru populație în țările care le-au adoptat, precum Spania și Germania. Încă de ieri USR a depus o moțiune de cenzură împotriva lui Virgil Popescu, ministrul energiei. Îi îndemn pe colegii mei din parlament să susțină această moțiune pentru demiterea acestui ministru care a făcut nespus de mult rău României.”, a transmis Trifan

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

7 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

8 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

9 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago