Politica

Se îngroaşă numărul „patrioţilor”. Fostul deputat şi preşedinte ALDE Timiş, Marian Cucşa, în siajul lui George Simion şi AUR

Vă mai amintiţi de Marian Cucşa? „Goden boy”-ul lui Călin Popescu Tăriceanu, el a fost preşedinte al ALDE Timiş şi deputat al acestui partid în mandatul 2016-2020. Ieşit o lungă perioadă din prim-planul polititicii, fostul „liberal” Cucşa a revenit acum ca mare susţinător AUR, fiind prezent şi la deja celebra nuntă de la Măciuca.

Marţi, AUR a organizat la Parlament o dezbatere cu tema „România. Țară eșuată?”, la care au participat, dincolo de liderii acestui partid extremist, tot felul de “specialişti”, cum i-au prezentat organizatorii, dar şi câţiva politicieni. Printre aceştia, site-ul G4Media i-a menţionat pe Gheorghe Piperea, Eugen Orlando Teodorovici, Radu Ghidău, Marian Cucșa, Cosmina Cerva, Norica Nicolai, Mohammad Murad, Dorin Iacob, Mugur Mihăiescu (Garcea), Dumitru Coarnă și Dumitru Danteș. Aşadar o adunătură destul de pestriţă, cel mai important numitor comun fiind anti-europenismul.

De remarcat a fost prezenţa pe această listă a fostului deputat şi preşedinte ALDE Timiş, Marian Cucşa. De altfel, el a marcat evenimentul printr-o postare pe care a făcut-o astăzi pe pagina sa de Facebook, alături de o fotografie.

“La inițiativa partidului Alianța pentru Unirea Românilor – AUR am participat alături de experți, antreprenori, oameni de afaceri, profesori, parlamentari și lideri politici, la dezbaterea privind Proiectul de Țară! Un eveniment în care s-au găsit soluții la multe din problemele cu care se confruntă românii. Rezoluțiile întâlnirii le vom face publice!”, a transmis Cucşa. Aşadar, întâlnirea n-a fost chiar inutilă, Garcea, alături de fostul miliţian Coarnă găsind şi soluţii

Pe data de 3 septembrie, Cucşa a fost prezent la unlt eveniment “patriotic”, despre care a scris pe Faceboook, postarea fiind însoţită de o fotografie în care apare alături de George Simion şi Mircea Diaconu.

“Ne-am alăturat astazi pentru a crea singurul pol care are ca scop schimbarea conducerii anti-românească.  Așteptăm toți românii care vor să dea o mână de ajutor viitorului Țării noastre. Suntem mai pregătiți ca niciodată!”, transmitea el în urmă cu trei zile.

Aceste prezenţe nu sunt întâmplătoare dacă, află din aceeaşi sursă, Facebook, Cucşa a fost invitat, pe 30 august, şi într-unul din studiourile – unde altundeva? – RTV.

În fine, tot de pe pagina sa de Facebook, aflăm că a fost prezent şi la celebra nuntă a lui George Simion, mărturie fiind şo o fotografie în care apare îmbrăcat în tradiţionala şi obligatorie ie şi… pantofi sport, aproape sigur nefabricaţi în România.

Marian Cucşa a fost considerat de unii o mare speranţă a politicii timişene. În 2016, la doar 30 de ani, era ales preşedinte ALDE Timiş, dar şi deputat. În parlament a avut şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei comune Senat şi Camera Deputaţilor de control asupra activităţii SRI. Era o perioadă în care Cucşa era “copilul de suflet” al Călin Popescu Tăriceanu. În octombrie 2019 se desparţea însă de Tăriceanu şi se alătura Forţei Naţionale. În vara anului următor îl găsim în Partidul Republican, pentru care va candida la scaunul de primar al Timişoarei. La alegerile din 27 septembrie 2020 obţine exact 223 de voturi, reprezentând 0,24% din totalul voturilor valabil exprimate. A fost al patrulea de la coadă. Momentan este cantonat tot în Partidul Republican, dar face ocheade tot mai dese şi mai insistente către AUR şi George Simion. Iar din postarea din 3 septembrie se poate înţelege că se pregăteşte de intrarea într-un pol al “patrioţilor”

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

8 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

9 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

11 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

12 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

17 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

17 ore ago