Social

Șeful ANPC a venit la Timișoara și a închis hala de brânzeturi din Piața Badea Cârțan

Hala de brânzeturi din Piața Badea Cârțan din Timișoara a fost închisă, după ce Horia Constantinescu, președintele ANPC a venit să arate cum se aplică măsurile de protecție a consumatorilor. El a fost atât de vigilent încât a văzut și că în lateralul pieței nu s-a dat cu mătura de mult timp.

De asemenea, a scos de la comercializare mai multe dintre mărfurile neambalate expuse, pentru că ar fi fost suflate cu aer din ventilația care avea în interior rugină și gândaci.

”Aceste vitrine sunt în evaluarea și a altor autorități, atât cu atribuții de control cât și cu atribuții de emitere a avizelor. Este o poveste care nu ține neapărat de investiții, este o poveste care ține de respectul față de conaționalul tău. A pune mâna pe cârpă, chiar și pe vopsea, să dai o mână de vopsea într-o zi în care poate nu este atât de aglomerată piața nu este un capăt de țară. Curge apa cu sare și naște rugină. «Las-o mă că merge așa, nu e un capăt de țară». Cu părere de rău față de producătorii locali, o parte dintre mărfurile neambalate care au venit în contact direct cu ventilația ce trece prin rugină, gândaci și tot ceea ce am găsit aici va fi retrasă de la comercializare”, a declarat, joi, Horia Constantinescu, președintele ANPC, după ce a controlat hala de brânzeturi.

Societatea Piețe SA a fost pusă să facă dezinsecție, șeful Protecției Consumatorilor a dat și sfaturi manageriale societății amintite, anume să închirieze sau să ia prin leasing echipamente frigorifice.

„Hala de lactate și carne din Piața Badea Cârțan va fi închisă până ne vor prezenta documente legate de dezinsecția făcută într-o modalitate responsabilă și o igienizare mult mai atentă. Mi-ar plăcea să cred că se vor găsi undeva finanțele necesare achiziționării unor echipamente frigorifice, se pot închiria sau lua prin leasing”, a mai spus Constantinescu.

Atât de vigilent a fost acesta încât a remarcat chiar și că nu s-a mai măturat și spălat pe jos în lateralul halei, de ani de zile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

9 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

13 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

19 ore ago