Primăria Timişoara

Selfie de succes, la Motru, pentru viceprimarul Ruben Lațcău. A mers în Oltenia să verifice noul terminal de gară luat de primărie

Pentru a pune la punct cea mai nouă inițiativă a Primăriei Timișoara, viceprimarul Ruben Lațcău a mers la Motru, acolo unde instituția a inchiriat un terminal de gară ce va fi folosit pentru a aduce de acolo mai facil cărbune și a scăpa de ceea ce vicele numește taxaede șmecheri, percepută de anumiți intermediari. Succesul a fost total, cei de la CFR solicitând o taxă de închiriat foarte mică.

Vrem să terminăm cu taxa de șmecheri pe care Colterm o plătea anual – milioane de lei care mergeau la intermediari. Vom încărca de aici, de la Motru, cărbune direct de la producător. Negocierile s-au încheiat cu succes și primăria va plăti 1.080 de lei pe lună chirie, chiar mai puțin decât ne așteptam inițial„, a anunțat, bucuros, Lațcău.
Până recent, rampa a fost închiriată de un intermediar pentru a-și construi un monopol artificial în zonă, spune vixeprimarul.
Pot înțelege de ce nu a auzit nimeni de ea, tocmai pentru că 15-20 de ani a stat nefolosită. Cum s-ar zice, a fost ascunsă pentru ca șmecherii să blocheze accesul altora și să stoarcă niște bani. Săptămâna viitoare se vor face lucrări de mentenanță la linie de către CFR. În momentul în care o vom prelua în mod formal plănuim să încărcăm în jur de 2-3 trenuri pe săptămână”a mai subliniat Lațcău.
Mișcarea” imobiliară” va ajuta la realizarea termoficării orașului.
Așa vom asigura o parte din necesarul de combustibil al orașului pentru o iarnă dificilă. În contextul unei crize energetice, facem tot ce ține de noi pentru ca Timișoara să fie pregătită„, a incheiat viceprimarul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

4 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

4 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

6 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

6 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

7 ore ago