Primăria Timişoara

Stadionul de rugby din Ronaț intră în prima etapă a reabilitării. Patru firme vor să facă documentația proiectului

Sunt patru firme interesate să întocmească documentația aferentă reabilitării stadionului de Rugby al Timișoarei. Ofertele vor fi analizate, iar ulterior va fi anunțat câștigătorul.

Proiectul de transformare al arenei este unul de dimensiuni mari. Se vor realiza repoziționarea terenului actual pentru a amenaja două terenuri de joc, amenajarea unui teren pentru antrenamente, închiderea perimetrului de la stadion, un sistem de iluminat nocturn, irigare automată, sistem de încălzire electrică a terenului, o tribună acoperită și cu scaune moderne, realizarea spațiilor sanitare și administrative necesare pentru respectarea normelor Federației Române de Rugby și a International Rugby Board.

Contractul de servicii „ET(expertiză tehnică) +DALI–Refuncționalizare a terenului  de sport, reabilitare și extindere a clădirii existente, inclusiv rețele de utilități, str. Pictor Aman nr.11” are o valoare estimată de 173.464,29 lei fără TVA. Durata contractului este de 60 de zile. În baza contractului se vor presta următoarele servicii: Expertiza; Concept energetic și Concept architectural; Documentație de avizare a lucrărilor de intervenţie (D.A.L.I), studii, avize/acorduri, conform certificatului de urbanism; Asistenţă tehnica de specialitate din partea proiectantului în calitate de expert cooptat in perioada desfășurării procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare faza proiect tehnic.

Succesele echipei de rugby fac cinste Timișoarei și este normal ca municipalitatea să investească în modernizarea arenei sportive și a condițiilor în care sportivii își desfășoară antrenamentele și susțin meciurile de acasă, iar spectatorii din ce în ce mai mulți alături de ei, să se bucure de condiții moderne în a-i susține în timpul meciurilor. Tot prin acest proiect dorim să atragem tinerii Timișoarei spre acest sport bărbătesc, cu speranța că, prin practicarea acestuia, să fie o alternativă a petrecerii timpului liber. Ne mai dorim formarea și consolidarea unor echipe de rugby performante de tineret atât din punctul de vedere al rezultatelor în competițiile sportive ulterioare, cât și din punctul de vedere al dezvoltării capacității de a lucra în echipă”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără, cel care s-a ocupat de proiectul stadionului din Ronaț.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

34 de minute ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

O oră ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

O oră ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

3 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

4 ore ago