Administratie

Terenul privat de lângă Piața Iosefin, folosit ca parcare clandestină, scos la vânzare. Administratorul pieței cere cumpărarea acestuia

Cei care obișnuiau să parcheze pe terenul nefolosit din vecinătatea Pieței Iosefin vor avea parte de o surpriză, în perioada următoare acesta urmând să fie îngrădit, fără să se mai permită accesul acolo. Informația a fost transmisă pe adresa de mail a celor de la Piețe SA, la pachet cu propunerea din partea proprietarilor, de a-l vinde.

Ideea realizării acolo a unei parcări, dar una amenajată, era lansată în urmă cu două luni de directorul Piețe SA, Liviu Cocean. Acum a venit răspunsul, anunță acesta.

”Acum 2 luni făceam un apel “Să dăm o șansă dezvoltării Pieței Iosefin”, prin care evidențiam faptul că reprezintă o PRIORITATE ZERO intensificarea și materializarea demersului de dobândire a terenului vecin Pieței Iosefin și valorificarea sa, pentru dezvoltarea acestei piețe de tradiție per ansamblu. Astăzi, pe adresa de mail a PIEȚE S.A. a sosit o propunere din partea noilor proprietari ai parcelei, comunicându-ne astfel că ar avea disponibilitatea vânzării acestui teren. Există și un motiv de îngrijorare. În adresa primită suntem informați că urmează ca terenul să fie împrejmuit în perioada următoare, nemaipermițându-le astfel utilizatorilor pieței accesul, fie că vorbim aici de cei care îl folosesc pentru aprovizionare sau de timișorenii aflați la cumpărături”, a anunțat Cocean.

Ce demers va face acesta? Va transmite pe adrea Consiliului Local Timișoara propunerea de cumpărare a respectivului teren. Cocean spune că doar cumpărând acel teren și amenajând acolo o parcare pe care societatea pe care o conduce să o administreze, piețele se vor putea lupta cu supermarketurile.

„În acest sens, luni, la prima oră, vom transmite datele primite către autoritatea tutelară, Consiliul Local al Municipiului Timișoara, pentru această achiziție atât de necesară. Ne asumăm totodată, costurile cu amenajarea parcării și administrarea acesteia. Doar așa putem avea o șansă în competiția cu supermarketurile. Având speranța materializării acestui demers în cel mai scurt timp posibil, vă așteptăm să vă faceți cumpărăturile în frumoasa Piață Iosefin, unde veți putea găsi produse naturale, autentic românești, dar și produse exotice de import!”, mai scrie Cocean.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

O oră ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

16 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

17 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

19 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

20 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago