Administratie

Dominic Fritz plătește amenda la Curtea de Conturi ”pe persoană fizică”. Colegii săi au vrut să facă o chetă pentru a aduna banii

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că va plăti amenda de 1.500 de lei, primită de la Curtea de Conturi, pe ”persoană fizică”, deși problema apărută, care a dus la sancțiune, nu ar fi fost produsă de el. Conform edilului, sancțiunea a fost dată pentru că ar fi fost întârziată livrarea de către angajații municipalității a unor documente, din cauza volumului foarte mare de lucru al acestora.

Dominic Fritz afirmă că nu e supărat, că nu îi condamnă pe colegii săi și că înțelege de ce a apărut situația. Primarul mai spune că o parte din colegii săi a dorit să organizeze o chetă, pentru a se aduna banii pentru plata amenzii. A refuzat, iar acum spune că va plăti din buzunarul său suma.

”În cazul acestei amenzi răspunsul este destul de simplu, a fost cerut un număr foarte mare de documente, colegii fiind ocupați cu un număr enorm de alte lucruri, chiar mulți mi-au spus că niciodată nu a mai fost un volum atât de mare cerut, au întârziat și au predat târziu aceste documente. În acest caz conducătorul instituției este amendat cu 1.500 de lei. Am spus că facem chetă, dar plătesc eu pe persoană fizică această amendă. Nu știu dacă e legal, așa că mai bine fac chetă în cadrul familiei mele. Aici nu am nimic de reproșat nimic colegilor, pentru că știu cât de mult au muncit pentru aceste controale. Dacă au fost câteva documente care nu au fost puse la dispoziție în timp, pentru mine e, dacă vreți să spuneți așa, o soluție „solomonică”, sunt un jucător de echipă. Pentru mine pentru 1500 de lei am atâtea lucruri de făcut pentru timișoreni, mai bine plătesc 1500 de lei și mergem mai departe”, a anunțat Fritz în cadrul unei emisiuni la un post timișorean de televiziune.

În urmă cu scurt timp, angajaţii Curţii de Conturi a efectuat un nou control la PMT, iar pentru că anumite acte nu au ajuns la aceștia în timpul cerut de lege, au aplicat amenda legală, adică 1500 de lei conducătorului unității administrative.

Edilul șef al Timișoarei a mai spus că va crea, în spațiile rămase libere după mutarea Direcției Fiscale, o cameră specială pentru a găzdui persoanele de la diferitele instituții, care vin în control la primărie, controalele de acest tip fiind mai numeroase ca niciodată.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

6 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

13 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

15 ore ago