Administratie

Timișoara vrea bani din PNRR pentru eficientizarea energetică la Liceul Calderon. Proiectul propune și montarea unei stații de încărcare electrică!

Municipalitatea timișoreană își dorește să obțină bani din PNRR pentru reabilitarea energetică a nouă corpuri de clădiri de învățământ din oraș, suma totală fiind în valoare de aproape 60 de milioane de lei. Deocamdată solicitările au fost lansate, se așteaptă analizarea lor și eventuala aprobare. Pentru a fi pregătită de obținerea de asemenea fonduri, Primăria a lansat licitația pentru elaborarea documentației aferente eficientizăii energetice a unei clădiri de la Liceul Jean Louis Calderon, unde se dorește chiar și o stație de încărcare electrică.

Primăria Timișoara a demarat licitația pentru serviciile de proiectare în vederea realizării obiectivului de investiție “Creșterea eficienței energetice prin reabilitare termică, construcții și instalații la Liceul Teoretic J.L.Calderon, str. Cornelia Sălceanu nr.11”. Proiectul prevede cel puțin înjumătățirea consumului de energie primară și a emisiilor echivalente de gaze cu efect de seră. Intervențiile vizate sunt de înlocuire a sistemului de termoizolare, de schimbare a instalațiilor de încălzire și de îmbunătățire a sistemului de monitorizare și control a energiei termice. Școala va beneficia, de asemenea, de minim o stație de încărcare pentru vehicule electrice, cu o valoare maximă de 25 de mii de euro.

Prin această investiție este vizată creşterea eficienţei energetice a clădirii, prin realizarea unor lucrări de intervenţie care determină diminuarea consumurilor energetice și lucrări conexe; reducerea consumului de energie pentru încălzirea clădirilor publice cu efect asupra reducerii costurilor de întreținere cu încălzirea, diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea independenței energetice prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic.

Valoarea totală estimată a contractului de proiectare pentru J.L.Calderon este de 187.226 lei fără TVA, iar durata este de 20 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare 20 septembrie. Valoarea totală a proiectului este de 6,2 milioane de lei (cu TVA).

Primăria Timișoara a depus, pentru trei școli, solicitări de accesare a fondurilor europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 5 – Valul Renovării. Instituțiile de învățământ care vor beneficia de finanțare sunt Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară și Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, având mai multe corpuri de clădire.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa pierde pe teren propriu cu CSM Slatina, după un meci cu şase goluri, toate în repriza secundă

Singura echipă din Timiş din eşalonul secund al fotbalului românesc, CSC Dumbrăviţa, nu a reuşit,…

17 ore ago

Cel mai probabil Cosmin Tabără va prelua din nou conducerea PNL Timişoara, după plecarea lui Cristian Buşoi

În urma “transferului” lui Cristian Buşoi pe lista Camerei Deputaţilor a PNL Dolj, funcţia de…

18 ore ago

Incursiune în istoria învăţământului timişorean. Gala aniversară ELITh – 100 de ani de excelență, inovație și impact global la Universitatea Politehnica/Foto

Universitatea Politehnica Timișoara a sărbătorit, vineri 27 septembrie, Gala aniversară ELITh – un moment unic…

18 ore ago

Cei mai buni meșteșugari vin la Timișoara, la Muzeul Satului Bănățean, la Târgul Meșterilor Populari

Meșteșugari autentici vin, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a participa la o nouă ediție, cea…

19 ore ago

Deținuții de la Popa Șapcă încep școala. Aproape 100 de persoane vor face carte

Marți, 1 octombrie, la Penitenciarul Timișoara începe un nu an școlar pentru 96 de deținuți.…

19 ore ago

Festivalul Ceaunelor se mută duminică la Giarmata Vii

Duminică, 29 septembrie de la ora 14, la Giarmata Vii va avea loc a doua…

20 de ore ago