Primăria Timişoara

Tmișoara e dispusă să intre în programul Rabla pentru 3000 de lei, dar vrea să dea mai puțini bani de la bugetul local

Primăria Timișoara se pregătește pentru a intra în programul Rabla pentru 3000 de lei, dar nu în orice condiții. Primarul Dominic Fritz, alături de alți colegi primari de municipii, spune că a discutat cu ministrul Mediului o ”adaptare” a programului, prin scăderea contribuției primăriilor. A obținut promisiuni, spune Fritz.

Aveți un autoturism vechi și vreți să scăpați de acesta, statul și primăria vă ajută, spune un proiect lansat de curând. Prin intermediul acestuia Administrația pentru Fondul de Mediu și primăriile de domiciliu vor ajuta la plata unei prime de 3000 de lei la schimb cu casarea mașinii vechi. Un program tare frumos, doar că primarii de municipii și-au dat seama că o asemenea operațiune i-ar arde la buzunar destul de mult, numărul rablelor e mare, buzunarul e mic.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, spune că a discutat, alături de alți primari de municipii, cu ministrul Mediului, despre o scădere a contribuției primăriilor și alocarea unor sume mai mari de la bugetul de stat. Deocamdată au fost primite promisiuni în acest sens, ar urma și o parte concretă. Primăria Timișoara va accesa acest program, dar numai după ce va avea loc această operațiune de ”fine tunning”.

Am avut o întâlnire cu ministrul mediului. Am discutat în primul rând despre problema rablelor. Agenția pentru Fondul de Mediu va avea o finanțare pentru orașele mari, în care anumite mașini pot fi scoase din circuit pentru o primă de 3000 de lei. O parte din această primă va trebuit suportată din bugetul local, iar cealaltă parte din fondul de mediu. Toți primarii am fost de acord că sumele prevăzute, cu care ar trebui să contribuie bugetul local, sun mare. Am negociat cu domnul ministru o reducere a acestei contribuții astfel să avem mai multe mașini din Timișoara pe care le putem scoate de pe străzi și să avem o calitate mai bună a aerului. Vom aplica și noi pentru aceste fonduri, dar după discuția cu domnul ministru va trebui să punem la punct anumite lucruri, pentru ca să îmbunătățim acest program”, a declarat Dominic Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

8 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

12 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

14 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

17 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

17 ore ago