Administratie

Adăposturile civile, din nou verificate de autorități/Foto

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, continuă saga sa pentru rezolvarea problemei adăposturilor de protecție civilă din oraș. De această dată, el l-a avut alături pe subprefectul Sorin Ionescu.

”După Revoluție, adăposturile civile nu au fost considerate ca fiind o prioritate nici de către administrațiile locale, nici de către cele centrale. Mărturie îmi stă faptul că nu există o direcție distinctă pentru apărare civilă, ci doar o structură încorporată în cadrul ISU”, spune Tabără.

În urmă cu mai multe luni, reprezentantul primăriei a demarat o procedură de identificare și inventariere a adăposturilor și a dotărilor acestora.

”Am trimis notificări către asociațiile de proprietari în vederea igienizării lor și a punerii la dispoziție. Am inițiat procedurile de intabulare a 50 dintre cele 87 adăposturi publice, acestea fiind în curs. Am prevăzut o sumă la bugetul local pentru a putea fi făcute, în prima fază, lucrări de urgență: etanșare, ventilație, parte electrică. Împreună cu subprefectul Sorin Ionescu, am trecut pe la câteva dintre aceste adăposturi. Am fost însoțiți și de Iulian Găurean – Protecția Civilă PMT, reprezentanți MApN și ISU. Concluziile rămân aceleași pe care le-am prevăzut la începutul anului prin demersurile făcute. E bine că se conștientizează utilitatea acestor adăposturi și mă bucur că nu mai sunt singurul care vorbește despe importanța lor”, a spus Tabără.

Nu trebuie căutați acum vinovați, ci găsite soluții, spune și subprefectul de Timiș

”Siguranța cetățenilor în situații speciale și existența în condiții normale a unor adăposturi publice de protecție civilă nu au reprezentat neapărat o prioritate pentru administrațiile din Timișoara. Este de neînțeles acest lucru și inutil de a căuta vinovați. Trebuie luat în calcul faptul că dezastrele nu pot fi prevăzute, dar avem obligația să fim pregătiți pentru a le putea gestiona, măcar de acum încolo”, a spus și Sorin Ionescu.

Pe lângă aceste adăposturi publice, mai sunt și adăposturi private, care se află în evidența ISU. Legea prevede că orice imobil cu suprafață desfășurată mai mare de 600 mp, prevăzută cu subsol, trebuie să aibă în dotare și un astfel de adăpost, care în caz de nevoie devine public.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Universitatea de Vest Timișoara a semnat două contracte de finanțare din PNRR pentru modernizare, în valoare de peste o sută de milioane de lei

Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…

4 ore ago

A fost finalizat și oficial proiectul de reabilitare a Căii Bogdăneștilor

Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…

4 ore ago

SCM Timișoara oprește Rapid în Sala din Giulești și merge în turneul F8 al Cupei

Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…

6 ore ago

Narcisa Marin, medalie de argint la Mondialul de Fitness IFBB – Japonia 2024

Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…

7 ore ago

Peste 200 de dorințe îndeplinite de „spiridușii” din clădirile de birouri din Iulius Town, prin campania „Bradul dorințelor”

Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…

8 ore ago

11 stejari au fost plantați de revoluționari în locul unde va fi Aleea Libertății/FOTO

Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…

9 ore ago