Sport

Cupa Mondială 2022: Când începe, program și top favorite

Începând cu 20 noiembrie până pe 18 decembrie, întreaga atenție a fanilor fotbalului se va îndrepta către Qatar, unde va avea loc Cupa Mondială. Competiția se dispută în condiții inedite, din moment ce este prima din istorie ce va avea loc iarna.

Cum arată grupele de la Cupa Mondială 2022

  • Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
  • Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor
  • Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
  • Grupa D: Franța, Australia, Danemarca, Tunisia
  • Grupa E: Spania, Costa Rica, Germania, Japonia
  • Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croația
  • Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun
  • Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Qatar – Ecuador este meciul de deschidere

În mod tradițional echipa gazdă dispută meciul de deschidere, iar la ediția din 2022 Qatar se va duela cu Ecuador pe 20 noiembrie. Nu este un meci care să aibă un „afiș” de top, dar prima partidă de la Cupa Mondială stârnește tot timpul interes, mai ales că organizatorii promit și o ceremonie de deschidere spectaculoasă. Așadar, partida de deschidere va avea loc pe stadionul Al Bayt din Al Khor.

Partidele din faza grupelor se vor disputa așadar între 20 noiembrie și 2 decembrie. În primele două etape vor fi chiar și patru meciuri pe zi, astfel că fanii fotbalului vor avea un program încărcat. Între 3 și 6 decembrie vor avea loc confruntările din optimile de finală, în timp ce pe 9 și 10 decembrie sunt programate cele patru partide din sferturile de finală.

Apoi, pe 13 decembrie la Lusail va avea loc prima semifinală, urmând ca a doua să aibă loc pe 14 decembrie, dar la Al Khor. Finala mică se va disputa pe 17 decembrie la Al Rayyan, în timp ce marea finală va avea loc pe 18 decembrie, la Lusail.

Brazilia e favorită la câștigarea Cupei Mondiale

Majoritatea agențiilor au pregătit deja oferta de pariuri Cupa Mondiala iar Brazilia este favorita numărul 1 la turneul final din Qatar. Naționala Selecao are cota 5.00 să câștige trofeul și 3.25 să ajungă în finală. Cota pentru o prezență în semifinale este 1.80, iar pentru o calificare cel puțin în sferturi este 1.25. Cu a doua șansă sunt cotate Argentina și Franța, ambele având cota 7.50 pentru câștigarea trofeului și 3.75 pentru calificarea în finală. Argentina are cota 2.20 să ajungă în semifinale, iar Franța are 2.10. Formația lui Messi are 1.28 pentru o calificare în sferturi, în timp ce Franța are 1.30.

Anglia a primit cota 9.50 din partea bookmakerilor pentru al doilea titlu mondial din istorie, iar cota ei pentru o calificare în finală este 4.00. Spania are cota 10.00 pentru un nou titlu mondial, iar prezența în finală are cota 5.00. Germania are cota 12.00 la câștigarea trofeului (5.50 pentru calificarea în finală), Olanda are cota 14.00 pentru un triumf (6.00 pentru calificarea în finală), în timp ce Portugalia are cota 16.00 pentru titlul mondial (7.00 pentru prezența în finală).

Cotele pentru câștigarea trofeului

  • Brazilia – cota 5.00
  • Argentina – cota 7.50
  • Franța – cota 7.50
  • Anglia – cota 9.50
  • Spania – cota 10.00
  • Germania – cota 12.00
  • Olanda – cota 14.00
  • Portugalia – cota 16.00

Stadioanele de la Cupa Mondială din 2022

Zece meciuri de la Cupa Mondială din 2022 se vor disputa pe Lusail Iconic Stadium. Acesta este cel mai mare stadion dintre cele de la Cupa Mondială, având o capacitate de 80 de mii de locuri. El va găzdui și meciul vedetă, finala turneului final.

Capitala Doha va găzdui meciuri pe două stadioane, Al Thumama și Stadium 974, fiecare cu o capacitate de 40 de mii de locuri. Al doilea cel mai mare stadion din Qatar se găsește la Al-Khor, care are o capacitate de 60 de mii de locuri. Astfel, nouă partide se vor disputa pe Al Bayt Stadium.

În schimb, în Al Rayyan vor avea loc meciuri pe trei arene: Khalifa International Stadium (45.416 locuri), Education City Stadium (45.350 de locuri) și Ahmad bin Ali Stadium (44.740 de locuri). În fine, în Al Wakhrah, pe Al Janoub Stadium, vor avea loc, de asemenea, meciuri la care sunt așteptați până la 40 de mii de spectatori.

Cum poți vedea Cupa Mondială în România?

Partidele de la Cupa Mondiala din Qatar vor fi televizate în țara noastră de postul public de televiziune pe TVR 1, TVR 2 și TVR HD.

Din păcate, echipa națională a României nu s-a calificat la Cupa Mondială, ultima prezență datând tocmai din 1998, când echipa noastră s-a oprit în optimile de finală, fiind eliminată de Croația, după un eșec cu 1-0. România speră astfel să obțină calificarea la turneul final programat în 2026.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

6 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

6 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

13 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

13 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

13 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

16 ore ago