Poziția oficială a celor de la Compania Națională de Investiții, prezentată conducerii Consiliului Județean Timiș, referitoare la motivul pentru care realizarea proiectului tehnic al viitorului stadion al Timișoarei, se referă la unele probleme legate de trama stradală și de parcarea existentă între acest stadion și un alt proiect ipotetic de care capitala Banatului ar urma să beneficieze, Sala Polivalentă. Lucrările la SF trenează de patru luni de zile, iar noul termen de realizare a fost mutat din 1 iulie la finalul anului acesta, spune Alin Nica, președintele CJT.
Proaspăt uns în funcția de lider de grup al USR, Vlad Șendroiu a avut și prima intervenție în plen de la numire, solicitând președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, informații despre stadionul care va înlocui vechea arenă Dan Păltinișanu și care acum există doar în hârtiile depuse la București, la Compania Națională de Investiții.
Alin Nica i-a răspuns și a anunțat ceea ce se știa de ceva vreme: de patru luni nu s-a prea făcut nimic la proiect. Cei de la Compania de Investiții nu prea par harnici.
„Vreau să vă informez despre acest proiect strategic, foarte important pentru județul nostru și pentru municipiul reședință de județ, care este situația la ora actuală. Conform datelor primite de cei de la Compania de Investiții, cu care suntem în permanentă legătură, este în curs de realizare studiul de fezabilitate, cu documentațiile aferente, necesare pentru depunerea de avize la instituțiile avizatoare. Din păcate, nu au fost evoluții spectaculoase în ultimele patru luni de zile. Noi sunăm o dată la două, la trei săptămâni, sau o dată la o lună – două, când merg la București merg și a Compania Națională de Investiții și mă întâlnesc cu directoarea și o întreb care mai este stadiul”, a anunțat Alin Nica.
Conform oficialului, motivele tărăgănării sunt legate de obiective… ipotetice. Și ridicole, am spune noi. Cert e că până la finalul anului nu se va termina niciun document, iar fără acesta nu se poate realiza nici demolarea arenei ”bătrâne”.
”Ultima dată ne-au spus că mai sunt de realizat anumite corelări în ceea ce privește trama stradală și ocuparea parcării între sala polivalentă și stadion, informații care trebuiau furnizate de Primăria Timișoara. Am înțeles că au fost furnizate aceste informații și sperăm să accelereze lucrul la viitorul studiu de fezabilitate. Noul termen pe care mi l-au dat, fiindcă în iarnă spuneau că până la 1 iulie trebuie aprobat în guvern, așa cum s-a întâmplat la Constanța, cum ați menționat, acum noul termen este finalul anului. Sper să se țină de acest nou termen și să livreze această documentație în termen util. Pentru că după aprobarea în guvern a acestor indicatori tehnico-economici putem demara și noi demolarea stadionului existent. Noi, în paralel am început procedurile pentru realizarea noului proiect tehnic, care este în lucru, cel de demolare, ca să economisim timp și să nu ne apucăm după ce vine hotărârea de la guvern. Voi discuta inclusiv cu primul ministru acest aspect, l-am mai abordat încă o dată când ne-am văzut acum câteva săptămâni și sper să se implice pentru acest proiect strategic, fiindcă este prevăzut și în planul național al investițiilor publice”, a mai declarat Nica.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…