Opinii

Să vedeți cum arată un „bilanț” în PNL Timiș

În timp ce la Moscova încă se dezbate unde să fie aruncată prima bombă nucleară tactică de după Hiroshima și Nagasaki, în PNL Timiș oamenii n-au treabă cu astfel de evenimente, cu pastilele de iod sau cu adăposturile unde să se refugieze biroul permanent județean în caz de nenorocire. Căci ea, nenorocirea, oricum a venit. De fapt, nu a venit, ea este parte a filialei cam de când s-a reînființat ea postrevoluție. Despre partide se spune că este bine să fie organisme vii, să aibă vasocirculația asta de idei între puterea organizației și opoziția din munți, dealuri și câmpii, din primării sau deconcentrate. Numai că PNL Timiș e prea viu din acest punct de vedere. Atât de viu că pare deja mort.

Parcă sunt copii, pe bune acum. Se ceartă pe whatsapp, scriu scrisori fără să indice cine e „buba”, doar se deduce că e vorba de președinte și organul său de conducere. Treaba devine ceva mai serioasă și apar scrisorile asumate de primari pentru debarcarea secretarului Dănuț Groza măcar, în replică la scrisoarea conducerii filialei, în care se cerea, firește, sprijin pentru secretarul Dănuț Groza. Te îngrozești de atâtea scrisori, de atâta Dănuț și de atâta Groza. Iar după ce te îngrozești te poți întreba ce urmează. În mod normal, nu toți liberalii sunt la fel, nu poți stabili un algoritm de dezastru în filială după ce s-a petrecut în mandatele anterioare, dar…

Dar nu poți trece cu vederea că ultima ascensiune la vârful organzației județene PNL a venit tot din grupul luptătorilor cu bomba epistolară tactică. Primarii s-au întâlnit să facă opoziție și pe vremea președintelui Robu, conduși de Alin Nica. Atunci era înjurat Alin Popoviciu, acel Dănuț Groza al fostului președinte Robu. Acum, Alin Popoviciu e nominalizat la capitolul hemoragie a valorilor. Știți care ar trebui să fie drama celor ce se ceartă pe puterea de a împărți funcții în PNL Timiș? Că lupta lor nu interesează pe nimeni în afară de presă și a persoanelor lor. Ar putea să se și sugrume în ședințele de partid, că habar n-ar avea lumea cine e sugrumatul și cine e sugrumătorul.

Ca președinte de consiliu județean, ca primari de UAT-uri, nu se „ceartă” în idei despre România Educată sau despre o reformă așteptată de atâția ani în administrație. Nu se ceartă pentru dezastrul de la racordul la autostradă prin Dumbrăvița, Nici că guvernul Ciucă pe care l-au susținut ca pe moaștele guvernului Cîțu și așa mai departe nu accelerează partea de investiții cu stadionul Timișoarei sau sala polivalentă, spitalul oncologic sau unul județean și pe la noi. N-are nimeni treabă cu ce va „curge” pe conductele Colterm în școli și blocuri la iarnă, ba chiar cred că lumea liberală ar fi fericită că altcineva își va rupe gâtul, politic vorbind, într-o astfel de nenorocire. Nu, tot ce contează e unde e Ghelbere și unde nu e Buboi din cauză de Groza. Năprasnic!

De ce ar fi altfel atunci, după insurecție? Măcar Marilen Pirtea, rector UVT, deputat și consilier al premierului, influent politician cu rădăcini bihorene, a făcut-o românește cu lobby-ul până s-a finanțat guvernamental cel mai mare cămin studențesc din România. Unde nu vor sta timișoreni, evident, dar unde vor învăța tineri ce vor lucra apoi în Timișoara, iar asta e mare lucru pentru economia locului. Dar Alin Nica și primarii opozanți ce treabă au cu asta? În ultima scrisoare a acestora, a edililor rebeli, rămâne totul negru pe alb despre ce contează în politică. Stă scris „bilanțul” PNL Timiș, iar dedesupt de acest generos titlu de capitol ce să vezi?

Vezi că în viața unei filiale PNL contează doar ce a obținut filiala pentru ai lor, funcții, nu investiții pentru toți alegătorii. Nu numai la PNL, clar, dar în PSD măcar se ceartă după panouri fonoabsorbante, de nu mai auzi nimic. Dar să revenim la bilanțul PNL Timiș, unde apar domnii Iapă și Buboi, mulți domni și doamne pe funcții plătite la stat, ca mari realizări ale filialei în ultimul mandat Robu-Popoviciu, iar acum avem doar Ghelbere și multă deșertăciune în deconcentrate. Vedeți, aici e buboiul la liberali, nu în bomba tactică de la Moscova.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

3 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

6 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

6 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

6 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

8 ore ago