Sport

Valentin Velcea Junior îşi trăieşte visul veneţian. Nu uită însă şi de şcoală

Încă un portar de mare talent al Timişoarei îşi continuă cariera în străinătate. Vorbim despre tânărul de 18 ani, Valentin Velcea Junior, actualmente la echipa de tineret a Veneţiei, dar cooptat în lotul formaţiei de seniori, ce participă în Serie B.

Băiat bun, cu cei 7 ani de acasă, Vali, fiul fostului fotbalist şi antrenor la Politehnica, a crescut la Ripensia, însă nu a prins cum ar fi trebuit prima echipă, dar s-a remarcat în străinătate, fiind cunoscut faptul că Timişoara îşi pierde prea uşor tinerele talente. Anul trecut a fost acontat de prim-divizionara Genoa, unde a jucat la echipa de tineret, Primavera, iar din această vară îmbracă tricoul Veneziei, proaspăt retrogradată în Liga secundă. Echipa Primavera este lideră în campionat cu 4 victorii din 4 posibile, iar evoluţiile bune ale timişoreanului i-au adus un loc şi în lotul lărgit al echipei mari.

„Am jucat un an la Genoa, un an interesant, un an în care am crescut mult din punct de vedere fotbalistic, personal, mental, totul m-a schimbat, m-a făcut mai bun, mai puternic şi le mulţumesc celor de la Genoa pentru oportunitatea care am avut-o de a creşte la un club profesionist. Din vară, împreună cu impresarul meu, Lucian Marinescu, am decis să acceptam o nouă provocare şi aşa am ajuns la Veneţia. M-am adaptam şi m-am integrat foarte uşor, băieţii şi staff-ul au fost foarte primitori şi m-au primit cu braţele deschise. Am început pregătirea foarte bine, am fost şi în cantonament cu echipa mare, apoi am început să apăr la Primavera şi totul este OK. Mediul este profesionist, bine structurat, pregătire, alimentaţie, te face să dai absolut totul la antrenamente şi la meciuri. Dau maximul de fiecare dată, vreau să îmi urmăresc visul de a deveni un portar important, mă pregătesc serios şi pun inima în tot ceea ce fac. În urma prestaţiilor bune de la Primavera, am fost chemat şi la echipa mare, să mă antrenez cu ei. Se simte diferenţa, este o echipă recent retrogradată, dar are experienţă şi totul este la maximum aici, intensitate, nivel de pregătire, de joc. Îmi plac provocările şi mă bucur că sunt în vizorul echipei mari şi dau totul să mă remarc, am prins şi în lotul echipei mari la meciul cu Bari. O senzaţie minunată să fiu în cantonament, să prind şedinţa tehnică, şedinţa video, încălzirea cu portarii, să fiu în vestiar cu ei. Am gustat o parte din ceea ce înseamnă să fii fotbalist şi mă motivează pentru viitor”, ne-a spus Valentin despre primele luni la Venezia, o echipă dintr-un oraş magnific cu suporteri dedicaţi şi cu un fotbal de calitate.

Valentin este elev la LPS Banatul în clasa a XII-a, face mai mult online, datorită situaţiei, dar le mulţumeşte profesorilor că poate învăţa şi de la distanţă, el dorind neapărat să ia bacul, fapt pentru care când va putea va veni şi acasă pentru a fi alături şi „live” alături de elevi şi dascăli. „Intru online la ore, profesorii îmi postează lecţiile şi temele pe Classroom, mă implic pentru că scoala este foarte importantă pentru mine şi când pot îmi doresc să fiu prezent şi fizic la şcoală. Le mulţumesc că au acceptat să îmi ofere această posibilitate, să merg în paralel şi cu şcoala, chiar dacă sunt în Italia şi pun valoare pe educaţie, cunoaştere, pentru că stimularea creierului te ajută şi în viaţă şi în sport şi este un lucru foarte important pentru”, ne-a spus Velcea junior.

Talentatul goalkeeper a prins şi două convocări la acţiuni ale naţionalei, la diferite categorii de vârstă şi speră să rămână în continuare în atenţia federalilor pentru că îşi doreşte să reprezinte România.

Aşadar un copil care ştie ce vrea de la viaţă şi îşi creaază propriul drum prin forţele şi talentul său. Cu siguranţă un nume de urmărit şi în continuare.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

6 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

7 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

9 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

11 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

12 ore ago