Prefectura Timiş

Comisia de specialitate de la Prefectura Timiș reorganizează rețeaua Centrelor de Permanență din județ. 12 devin istorie, altele se reorganizeză/Doc

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a învins sistemul în problema înmatriculărilor, acum anunță o altă victorie, de această dată în sistemul sanitar. Rețeaua super-stufoasă a Centrelor de Permanență din Timiș a fost verificată și acum au fost luate măsurile de eficientizare: un număr de 12 se închid, altele se reorganizează.

În luna aprilie am demarat o acțiune extinsă de control în cele 47 de centre de permanență. Rezultatele au fost șocante. În Timiș avem 47 de asemenea centre față de 355 cât are tot restul țării, adică un centru la 14.000 locuitori, față de un centru la 55.000 locuitori cum avea restul tarii., spune prefectul.

Unele sunt situate la 500 de metri distanță intre ele. Centrul de permanență al unei comune periurbane era în Timișoara, mai precis centrul de permanență pentru Moșnița se afla în Calea Buziașului. Într-o comună erau două centre din care unul deservea satul, chiar dacă avea  din comună. Prejudiciul adus este de 1,3 milioane lei, susține oficialul

„Un centru ne costa 480.000 lei în fiecare an, iar Timișul costa bugetul de stat 22 milioane de lei anual. Am dispus o analiză strictă, am discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila”, mai spune Ritivoiu.

Măsurile privind reformarea centrelor de permanență se referă la reorganizarea a 12 din cele 47 de centre, alte zece sunt în curs. 25 se desființează cu data 1 decembrie. În Timișoara din cele 17 centre de desființează 11 și rămân șase.

Deschidem noi centre în estul județului, primul va fi la Nădrag. 12 milioane de lei vom economisi în fiecare an. Aceste centre sunt o extensie a cabinetelor medicilor de familie. Cabinetele se vor închide la o anumită oră și nu vor fi deschise și noaptea”, a încheiat Ritivoiu.

Mai jos aveți prezentată situația tuturor centrelor de permanență din județ, în urma verificărilor întreprinse de comisie.

Plan de reorganizare al CP Județul Timiș

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

34 de minute ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

2 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

4 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

4 ore ago