Pe 6 decembrie se va deschide, la Muzeul Satului Bănățean, Parcul Crăciunului. Intrarea e și în acest an gratuită, la fel și accesul la patinoar sau atelierele și spectacolele pentru copii.
Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Bradul înalt, simbol al Crăciunului, nu va lipsi la cea de a doua ediție a Parcului Crăciunului.
În cadrul „Laboratorului Crăciunului”, sub forma unui iglu de mari dimensiuni, copiii vor avea parte de spectacole de teatru, ateliere creative și de meșteșugărit, toate în tema sărbătorilor de iarnă. Teatrul „Merlin”, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă au pregătit o serie de ateliere pentru cei mici și mari. Aceștia își vor putea așterne imaginația pe diferite materiale – hârtie, ipsos sau pânză. Moș Crăciun va fi și el prezent, gata să asculte și să îndeplinească dorințele copiilor.
Patinoarul care va fi amplasat în inima Muzeului va avea 500 mp de gheață. Și de data aceasta, accesul va fi gratuit. În aer liber și totuși acoperit de arcada de lemn din fața scenei, patinoarul va fi decorat ca-n povești, atmosfera fiind completată de acorduri de muzică și efecte speciale.
La căsuțele de pe Aleea Artizanilor vor vor fi prezentate obiectele lucrate manual în tema sărbătorilor de iarnă, cu multe variante de cadouri și obiecte unicat realizate cu multă iscusință de artizani și meșteșugari pricepuți.
O altă zonă care va atrage atenția este cea cu specialități de sezon, vin fiert și deserturi. Aroma preparatelor gustoase și de sezon, deserturile cu gust de scorțișoară și alte specialități vor încânta vizitatorii de orice vârstă.
Accesul la Muzeul Satului Bănățean se poate face fie folosind cursa regulată a STPT, fie autobuzul care va fi pus la dispoziția celor interesați, care va pleca de lângă parcarea Modex din centrul Timișoarei.
Parcul Crăciunului va fi deschis timp de trei săptămâni, în perioada 06 – 27 decembrie, în intervalul orar 17:00 – 22:00.
Finanțat de Consiliul Județean Timiș, evenimentul este o sărbătoare a comunității timișene la care și-au adus aportul șase instituții de cultură: Muzeul Satului Bănățean
Timișoara, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, împreună cu Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”.
Detalii despre eveniment pot fi găsite pe www.parculcraciunului.ro.
Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, ajuns consilier personal al preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis,…
Începând cu data de 1 ianuarie 2025, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș așteaptă…
Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători…
De Crăciun, fiecare dintre noi putem ajuta o cauză nobilă, susținând cățelușii mai puțin norocoși,…
Derbiul etapei a 14-a din liga de elită de volei feminin s-a disputat în Banat,…
Între frumoșii ani 1996-2014, trei funcționari ai municipalității timișorene au semnat, fiecare după putință și…