Curtea de Apel București a decis, vineri că fostul director al Muzeului de Artă din Timișoara, Victor Neumann, a fost colaborator al fostei Securități. Neumann a dat note informative Securităţii timp de 12 ani, sub cinci nume conspirative, cel mai vehiculat fiind cel de “Hodoş” Decizia nu este însă definitivă, fiind cu drept de recurs.
La sfârșitul anului trecut, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a depus la Curtea de Apel București o acțiune în care cerea constatarea calității de colaborator al lui Victor Neumann cu fosta Poliție Politică. În acțiunea de la instanță, CNSAS menționează că Neumann a fost racolat în 1977. În cei 12 ani de colaborare cu fosta Poliție Politică, Neumann ar fi avut cinci nume conspirative – Hodoș Polixenianul, Hodoș Polixenie, Hodoș/Hodos, Robert și Nedelcu.
Mai mult, recrutarea ar fi fost ”benevolă” și ar fi avut loc la ”Serviciul de cadre al Centrului Județean de Cultură și Editura Socialistă, într-un birou care a oferit condiții optime și conspirative pentru purtarea discuțiilor cu candidatul.”
Curtea de Apel Bucureşti a dat dreptate CNSAS, astfel că Victor Neumann rămâne “Hodoş” până la o decizie definitivă.
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…
Palatul Administrativ din Timișoara a găzduit o întâlnire la care au participat liderii ADR Vest…
Jumătate dintre utilajele care vor lucra la forarea tunelurilor care vor fi realizate pe porțiunea…
În urma unei investiții a Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), la Oravița au…
La foc automat. Ca în fiecare toamnă, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj nu prea…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…