Sport

De derby a rămas doar numele. Ripi şi Poli joacă în duelul durerii şi al supravieţuirii

Niciodată nu a arătat un derby aşa de rău. Echipe din care au rămas doar numele se vor lupta pentru a-şi îmbunătăţi situaţia în zona retrogradării. În Timişoara atâta se poate. Aşadar, sâmbătă de la ora 11, pe arena Electrica, Ripensia va întâlni Poli.

”Sâmbătă întâlnim pe concitadina noastră Ripensia. Putem spune că este un derby local. Ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci. Ne-am dorit și etapele trecute, din păcate, am reușit doar trei egaluri. Cred că am fost aproape de victorie în toate meciurile. Așteptăm întâlnirea cu Ripensia, mergem să ieșim învigători pe terenul de la Gara mică. Se poate spune că un lucru pozitiv că nu am pierdut aceste trei partide, cu echipe cu aspirații de play-off. Dar pentru mine și echipă aceste egaluri nu ne ajută prea mult în clasament. Avem nevoie de victorii, victoriile ne aduc cele trei puncte și ne dorim să ne ridicăm din subsolul clasamentului. Am fost aproape în ultimul meci, am fost și privați de deciziile arbitrului. Trebuie să găsim noi mijloacele de a câștiga, nu sunt arbitri de vină”, a spus Tavi Benga, antrenorul Politehnicii despre joc.

De cealaltă parte, tehnicianul Ripensiei, Iulian Munteanu a declarat: „Orice meci cu Poli este greu. Nu cred că are importanța cine e mai bine clasată în momentul de față. În meciurile acestea totul se egalizează, e vorba de dorință, de forță, de putere, de ambiție. Cine va fi mai determinat sâmbătă, va câștiga. Nu are importanță că noi avem câteva puncte în plus peste ei și, dacă ne bat acasă, se apropie la un punct. Poate pentru ei situația e un pic mai dificilă în cazul în care pierd. Egalul mai mult ca sigur că nu ajută pe nimeni. Din păcate, e un derby al suferinței. Un derby al orașului de pe probabil cele mai joase poziții vreodată în clasament la nivelul Ligii a 2-a. Nu știu dacă este rușinos. Și noi și Poli și ne-am dorit să fim mult mai sus. Din păcate, acestea sunt condițiile. Dacă ar fi să comparăm cu restul echipelor ținute de primării sau care au alte bugete, atunci este cât se poate de clară poziția din clasament Dacă e să ne legăm și de infrastructură, putem vorbi două săptămâni și nu încheiem”.

Cu 12 puncte, Ripensia ocupă locul 16 în Liga 2, iar Poli Timișoara are 8 puncte și e pe locul 19… oglinda oraşului în liga secundă.

Înaintea acestui joc, suporterii Politehnicii vor protesta pentru a atrage din nou atenția față de infrastructura precară din oraș.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

34 de minute ago

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

3 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

5 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

6 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago