Social

Demarează proiectul de realizare la Moșnița a parcului tematic „Județul în miniatură”

Consiliul Județean Timiș se pregătește să pună în operă ideea votată de cetățeni în cadrul Bugetării Participative, prin care la Moșnița se va realiza un miniparc tematic, care să reprezinte obiectivele turistice și culturale din Timiș, în miniatură. Proiectul „Județul în Miniatură – Parc Tematic în Moșnița Nouă” intră la vot, luni aleșii județeni vor aproba asocierea CJT cu comuna de lângă Timișoara în vederea realizării obiectivului.

Moșnița va pune la dispoziție terenul, iar CJ Timiș va oferi banii necesari proiectului. Suma alocată este de 1,38 de milioane de lei.

“Proiectul propus are ca și concept îmbinarea progresului tehnologic cu promovarea turismului cultural la nivelul județului Timiș, prin amenajarea unui parc tematic în care sunt amplasate machete în miniatură a celor mai reprezentative monumente istorice și obiective turistice ale județului Timiș, motivând astfel vizitatorii să plănuiască și să întreprindă o călătorie sau o vacanță de valoare istorică și cultural”, se arată în proiect.

De asemenea, un punct important în modul de abordare al lucrărilor de amenajare este protecţia şi gestionarea durabilă a spațiului verde existent, independența energetică a obiectivului de investiții, reamenajarea și reconfigurarea aleilor parcului, amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii clar delimitat, amenajarea de foișoare tematice, ce pot fi folosite ca si scene de teatru în aer liber, amplasarea unui mobilier urban în conformitate cu tematica parcului, montarea unui sistem de supraveghere care să protejeze investiția, amplasarea unor totemuri pentru signalistica urbană, amenajarea unei fântâni, amplasarea unei scene pentru desfășurarea evenimentelor culturale, refacerea instalației electrice de iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri de iluminat cu lămpi LED, ce se vor încadra în peisagistica propusă și specificul de ansamblu urban – monument istoric, realizarea unui sistem de irigații automatizat pentru întreaga suprafață de spațiu verde.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cod galben de averse şi grindă. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

53 de secunde ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

3 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

3 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

4 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

4 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

4 ore ago